Η αστρολογία των χρωμάτων!


Ας το παραδεχτούμε: ποιος δεν αγαπά να διαβάζει το ωροσκόπιό του; Ποιος δεν θέλει να μάθει… το μέλλον σχετικά με την καριέρα, τις σχέσεις, την υγεία; Δεν είναι μόνο ενδιαφέρον και συναρπαστικό, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί και σωστό! Μάθαμε ότι υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ της αστρολογίας και της θεωρίας των χρωμάτων, και σας ενημερώνουμε!

Η διάσημη αστρολόγος και ο αριθμολόγος Michele Bernhardt δημιούργησε στο βιβλίο της Colorstrology: What your birthday color says about you (Τι λέει το χρώμα των γενεθλίων σου για σένα) έναν ολοκληρωμένο χάρτη χρωμάτων Pantone που ανταποκρίνεται σε κάθε ημέρα του έτους καθώς και ένα χρώμα για κάθε μήνα. Χρησιμοποιώντας πλανήτες-κυβερνήτες, τα ζώδια και την επίδραση των αριθμών και άλλων σημαντικών ημερομηνιών, η Michele έχει καθορίσει ποιο χρώμα παρουσιάζει το υψηλότερο όφελος για τον καθένα.

Εσείς λοιπόν, εντοπίστε τον μήνα των γενεθλίων σας και διαβάστε ποιο είναι το πιο ευεργετικό χρώμα για σας, καθώς και συναρπαστικούς τρόπους για να το υιοθετήσετε στο σπίτι σας για μια επιπλέον ώθηση της θετικής ενέργειας.

Ιανουάριος: Καραμέλα
Οι αποχρώσεις της καραμέλας σας συνδέουν με τη γη και σας κρατάνε στο επίκεντρο, ενώ σας επιτρέπουν να εστιάζετε και να συγκεντρώνεστε σε ό,τι σας αφορά.

Εάν έχετε γεννηθεί τον Ιανουάριο, δοκιμάστε να επενδύσετε σε αντικείμενα όπως γλάστρες terra cotta για να στολίσετε τα περβάζια σας ή ανάλογα βάζα και διακοσμητικά για το σπίτι σας. Επιπλέον, επιλέξτε τις καραμελένιες και γήινες αποχρώσεις τα έπιπλα ή τα χρώματα των τοίχων σας για επιπλέον θετική ενέργεια…

Φεβρουάριος: Απαλό λιλά
Το χρώμα της πασχαλιάς μπορεί να βελτιώσει τις φιλίες και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα καλοσύνης ανάμεσα σε σας και στους επισκέπτες του σπιτιού σας. Χρησιμοποιώντας κούπες και επιτραπέζια σκεύη σε αυτή την απόχρωση μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να έχετε τα οφέλη αυτού του χρώματος ενώ απολαμβάνετε το τσάι ή ένα γεύμα μεταξύ φίλων. Υιοθετήστε το και στην κρεβατοκάμαρά σας για ηρεμία και γαλήνη.

Μάρτιος: Τυρκουάζ
Το τυρκουάζ μπορεί να αυξήσει τη χαλάρωση και να ενθαρρύνει τον διαλογισμό, οπότε είναι ακριβώς το σωστό χρώμα για να επιλέξετε για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας. Διαλέξτε σεντόνια, σκεπάσματα και ριχτάρια στις αποχρώσεις αυτού του χρώματος για το κρεβάτι σας και μία απαλή κουβερτούλα για να τυλίγεστε κάθε τεμπέλικη Κυριακή στην… αγκαλιά του καναπέ σας.

Απρίλιος: Cayenne (η απόχρωση του κόκκινου πιπεριού)
Το cayenne είναι ένα φωτεινό και έντονο χρώμα, οπότε φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα χώρο που απαιτεί μια έκρηξη ζωτικότητας. Προτιμήστε πινελιές του χρώματος, για παράδειγμα σε διακοσμητικά αντικείμενα, στην ταπετσαρία ενός επίπλου, στα καπέλα των λαμπατέρ ή πορτατίφ αλλά και σε μία υπέροχη ανθοδέσμη. Ή πάλι, επιλέξτε το συγκεκριμένο χρώμα για το σερβίτσιο σας ή για την κούπα του καφέ σας για έξτρα θετική ενέργεια κάθε πρωί.

Μάιος: Λαμπερό πράσινο
Το πράσινο χρώμα είναι στενά συνδεδεμένο με την ευημερία και την επιτυχία, οπότε αν αυτό είναι το χρώμα γέννησής σας, φροντίστε να το ενσωματώσετε στο γραφείο σας ή στον χώρο εργασίας σας. Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε μια καρέκλα με πράσινη ταπετσαρία για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη αυτού του χρώματος ή ακόμη και στοιχεία σε αυτό το χρώμα από τα κλασέρ μέχρι το δοχείο για τα μολύβια σας…

Ιούνιος: Χρυσαφί
Οι λάμψεις του χρυσού ωθούν την επιτυχή επικοινωνία, οπότε σκεφτείτε σε ποιο δωμάτιο του σπιτιού σας κάνετε συνήθως τις συζητήσεις σας. Αν είναι στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, μερικοί πίνακες ζωγραφικής, τα βάζα, τα κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα μπορούν να έχουν αυτό το ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τολμήστε ακόμη και ένα πιο λαμπερό κίτρινο π.χ. στο τραπεζομάντηλο ή στην ταπετσαρία στις καρέκλες σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρώμα που αποδίδεται σε όσους έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο.

Ιούλιος: Απαλό ροζ-κοραλί
Το χρώμα των κοραλλιών είναι εξαιρετικά ηρεμιστικό και προάγει την αγάπη και την ευαισθησία. Έτσι, προσθέτοντας αυτό το χρώμα σε σημεία του σπιτιού σας που μοιράζεστε στενά με τον σύντροφό σας είναι το κλειδί για τα ευεργετικά οφέλη του. Μία πολυθρόνα σε αυτή την απόχρωση, ένα ριχτάρι, ένα χαλί ή ακόμη και ένα βάζο με μία ανθοδέσμη με λουλούδια σε αυτά τα χρώματα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιό σας είναι ένας τρόπος για να υιοθετήσετε αυτό το χρώμα στον χώρο σας.

Αύγουστος: Έντονο πορτοκαλί
Ένα ευχάριστο, φωτεινό πορτοκαλί είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε το παιχνίδι και τη διασκέδαση, έτσι οι χώροι όπως το σαλόνι, το καθιστικό, η τραπεζαρία αλλά ακόμη και το υπνοδωμάτιό σας μπορούν να αποκτήσουν λάμψη με αυτό το χρώμα. Μία ακόμη ιδέα είναι να βάλετε μία πορτοκαλί τέντα ή ομπρέλα στη βεράντα ή στην αυλή σας που όχι μόνο θα ζωντανέψει τον χώρο σας, αλλά σίγουρα θα ενθαρρύνει και πολλά και πολλά υπαίθρια καλοκαιρινά πάρτι! .

Σεπτέμβριος: Σκούρο γαλάζιο
Το ξεχωριστό αυτό γαλάζιο είναι συνώνυμο τόσο με την ομορφιά όσο και με την ελκυστικότητα και είναι ένα εκπληκτικό χρώμα τόσο για την είσοδο του σπιτιού σας, όσο και για το υπνοδωμάτιό σας. Χρησιμοποιήστε το για το χαλάκι της εισόδου, για την κρεμάστρα σας ή για τα κάδρα σας στον διάδρομο, και φυσικά βάψτε τους τοίχους ή στρώστε το κρεβάτι σας με αυτή την απόχρωση. Θα σας «καλωσορίζει» κάθε ημέρα!

Οκτώβριος: Μπλε της λεβάντας
Μία απόχρωση που συνδέεται στενά με τη χαλάρωση και την ηρεμία, γι ‘αυτό είναι μια ιδανική επιλογή για το σαλόνι σας αλλά και για το μπάνιο σας. Είτε αποφασίσετε να βάψετε τους τοίχους ή στα πλακάκια σας, είτε το χρησιμοποιήσετε σε διακοσμητικά στο καθιστικό σας ή σε πετσέτες στο μπάνιο, έχετε εξασφαλίσει… τις ηρεμιστικές ιδιότητες αυτού του χρώματος!

Νοέμβριος: Βαθύ κόκκινο
Αυτό το βαθύ κόκκινο είναι στενά συνδεδεμένο με τη λίμπιντο και αναζωογονεί τη φυσική σύνδεση, έτσι ώστε αν το ενσωματώσετε στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς και τον σύντροφό σας! Και επειδή αυτό το χρώμα είναι αρκετά έντονο, χρησιμοποιήστε το σε μικρότερα αντικείμενα, όπως στα πορτατίφ στα κομοδίνα σας ή πάλι σε ανάλογα μαξιλαράκια ή κάποια διακοσμητικά στη σιφονιέρα σας.

Δεκέμβριος: Πράσινο της παγόδας
Μία πολύ ιδιαίτερη απόχρωση που συμβολίζει την ενόραση, τη σοφία και τα ταξίδια! Γι ‘αυτό είναι το τέλειο χρώμα για να τη βιβλιοθήκη σας ή για έναν τοίχο στο καθιστικό σας για να δίνει ώθηση στα οράματά σας! Δοκιμάστε το επίσης σε κορνίζες ή ανάλογα κάδρα και πίνακες, προσθέστε διακοσμητικά αντικείμενα σε αυτή την απόχρωση και δημιουργήστε έτσι μία επιπλέον δόση φαντασίας στο σπίτι σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ