Μητσοτάκης: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα!»

Να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας στις 7 Ιουλίου κάλεσε τους Έλληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη.

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη και συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα!»

Χαρακτήρισε «υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κατηγόρησε τον Αλέξης Τσίπρα πως «αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία επιχείρησε, για άλλη μια φορά, να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Ν.Δ , να κατασκευάσει έναν ψεύτικο αντίπαλο που υπάρχει μόνο στον δικό του φανταστικό κόσμο».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ν.Δ. λέει όχι «σε εκλογές φανατισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λέει “ναι” σε εκλογές του καναπέ. Λέει ναι σε εκλογές της λογικής, της υπευθυνότητας, της συμμετοχής και της αποφασιστικότητας».

Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές και επισήμανε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαμένες ψήφους»

Τόνισε, ακόμα πως αν κερδίσει τις εκλογές ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, επειδή, όπως είπε, «είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».

Με τους εξαγωγείς στο ακροατήριο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ και μέρος του ευρύτερου σχεδίου της για την ανάταξη ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Το «κλειδί» του σχεδίου της Ν.Δ είναι η ανάπτυξη που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές και οι επενδύσεις θα έρθουν με τους παρακάτω τρόπους:

– Με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

– Με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας .

– Με αποκατάσταση της ρευστότητας

– Η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους.

Επανέλαβε την κεντρική ιδέα της Ν.Δ για ανάδειξη του brand «Μακεδονία», εξηγώντας πως στόχος είναι να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας -διεθνώς εμπορεύσιμων- γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων, τόνισε, ώστε και κατ’ αυτό τον τρόπο να προωθείται συνολικά η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη, και με την προσέλκυση τουριστών και με τις εξαγωγές.

Μίλησε για μια διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας για την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας. Με δράσεις όπως εκθέσεις μακεδονικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ηλεκτρονικές καμπάνιες, αφιερώματα στον Διεθνή Τύπο.

Στον αγροδιατροφικό τομέα θα εφαρμόσει ένα οριζόντιο επιχειρησιακό πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων, με φόρο μόλις 10% σε συνεργατικά σχήματα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθούν προϊόντα ΠΟΠ και προϊόντα που μεταποιούνται και τυποποιούνται εδώ για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στη βάση του brand «Μακεδονία». Τα μακεδονικά προϊόντα αποκτούν ειδική σήμανση και γίνονται μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που συνδέει παραγωγή -τουρισμό και πολιτισμό.

Σε ότι αφορά στην κτηνοτροφία θα προχωρήσει στην ίδρυση «Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων» με έδρα του την Ξάνθη. Το Κέντρο αυτό θα συνδέεται με το «Αριστοτέλειο» και θα αναπτύσσει νέες εγχώριες φυλές στην αιγο-προβατοτροφία, που θα έχουν καλύτερες αποδόσεις. Παράλληλα, θα μας επιτρέψουν να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε την παραγωγή ελληνικής φέτας. Είναι μία απάντηση στον κίνδυνο των παράνομων ελληνοποιήσεων ζωικού κεφαλαίου και γαλακτοκομικών προϊόντων, που ήδη πλήττουν την Βόρεια Ελλάδα.

«Οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε η Ν.Δ είναι έτοιμη να εφαρμόσει, ως κυβέρνηση, ένα πρωτοποριακό σχέδιο που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία και έχει τον τίτλο «Οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Σημείωσε πως στόχος του brand «Μακεδονία» να γίνει πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών. Να αποτελέσει κινητήριο μοχλό της εξωστρέφειας ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Στην καρδιά του σχεδίου της Ν.Δ , από πλευράς πολιτισμικών μνημείων, είναι το τρίγωνο Βεργίνα, Πέλλα, Αμφίπολη και εξήγησε:

Στην πρώτη γωνία, υπάρχει το εξαιρετικό νέο πολυκεντρικό μουσείο της Βεργίνας. Στη δεύτερη γωνία βρίσκεται η Πέλλα και στην τρίτη η Αμφίπολη, όπου θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες του μνημείου που αποκαλύφθηκε και να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος ολοκληρωμένος αρχαιολογικός χώρος.

Σε ότι αφορά στον Όλυμπο είπε ο στόχος είναι να προβληθεί διεθνώς για να δεχτεί μια σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας.

Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως πρέπει να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας και δεσμεύτηκε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για μια πραγματική Ζώνη Καινοτομίας.

Μίλησε για αναβάθμιση της ΔΕΘ με την είσοδο ενός στρατηγικού επενδυτή που θα την καταστήσει εκθεσιακό παίκτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τη Ναυτιλία, που ήταν και το θέμα του VII EXPORT SUMMIT ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και η ανάπτυξη, πέραν του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, για τα οποία είπε ότι πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα η παραχώρηση τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here