Μητσοτάκης: Απολύτως… προεκλογικός στην Θεσσαλονίκη. pics

Με στυλ… προεκλογικό εμφανίστηκε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη.

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της ΝΔ συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα!» Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες έβαλαν μια πρώτη μονογραφή για την πολιτική αλλαγή, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους κάλεσε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να βάλουν την οριστική υπογραφή τους για την αναγέννηση της χώρας. Μητσοτάκης: «Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα» από τον κ. Τσίπρα

Χαρακτήρισε «υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον κατηγόρησε πως «αντί να απολογηθεί για τη δική του αποτυχία επιχείρησε, για άλλη μια φορά, να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Ν.Δ , να κατασκευάσει έναν ψεύτικο αντίπαλο που υπάρχει μόνο στον δικό του φανταστικό κόσμο».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «φόρεσε ένα κοστούμι από το πολύχρωμο βεστιάριο του για να υποκριθεί τον φίλο της μεσαίας τάξης» και παρατήρησε: «Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις συμπεριφορές για τις οποίες ο λαός τον καταδίκασε στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ευτυχώς για τη χώρα κανείς δεν ακούει τους σπαραγμούς μιας απερχόμενης κυβέρνησης, που καταδικάστηκε ήδη από τον ελληνικό λαό. Δεν ακούει κανείς υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Όλοι ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα κάνει, ενώ η Ν.Δ. μιλά συγκρατημένα γιατί σύντομα θα κληθεί να εφαρμόσει όσα προτείνει». ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης ΜητσοτάκηςΜητσοτάκηςΜητσοτάκης: Όχι σε εκλογές φανατισμού

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ν.Δ. λέει όχι» σε εκλογές φανατισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λέει «ναι» σε εκλογές του καναπέ. Λέει ναι σε εκλογές της λογικής, της υπευθυνότητας, της συμμετοχής και της αποφασιστικότητας. Εκλογές 2019: Έτοιμος για… Netflix ο Άδωνις Γεωργιάδης με το προεκλογικό του…

Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές και επισήμανε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαμένες ψήφους» ούτε για πειραματισμούς με μικρά κόμματα

Τόνισε, ακόμα πως αν κερδίσει τις εκλογές ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, επειδή, όπως είπε, «είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».

Με τους εξαγωγείς στο ακροατήριο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εξαγωγές αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ και μέρος του ευρύτερου σχεδίου της για την ανάταξη ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Το «κλειδί» του σχεδίου της Ν.Δ είναι η ανάπτυξη που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές και οι επενδύσεις θα έρθουν με πέντε τρόπους:

1. Με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

2. Με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας . «Περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν».

3. Το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης.

4. Με αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη. Ήδη βλέπετε πως οι προσδοκίες των αγορών για μία καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί και ενισχυθεί, θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

5. Η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως. Και οι επιχειρήσεις θα ενθαρρυνθούν να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους. Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης.Οι δράσεις της ΝΔ όπως τις ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεις και έργα για τη Μακεδονία και τη Θράκη που βρίσκονται στο σχεδιασμό του και πιο αναλυτικά είπε τα εξής:

-Ολοκληρώνουμε τις οδικές διασυνδέσεις που ενώνουν τις τελευταίες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας που έχουν μείνει αποκομμένες από το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Το οδικά δίκτυα που ενώνουν τη Δράμα με την Εγνατία, την Πτολεμαΐδα με τη Φλώρινα και τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα με τη Θεσσαλονίκη και τα σύνορα.

-Μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζτζικώστα, θα προχωρήσουμε την αδειοδότηση και χρηματοδότηση για την ανάπλαση, ενοποίηση και αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης.

-Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Αλλά και να αλλάξει ο ηλεκτροφωτισμός σε όλο το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο εξοικονομώντας, αφενός, ενέργεια. Βελτιώνοντας, αφετέρου, την ασφάλεια για τους οδηγούς με την αύξηση της φωτεινότητας στους δρόμους μας. ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης

-Θα προχωρήσουμε το ΣΔΙΤ, που αρνούνταν να εγκρίνουν οι απερχόμενοι, για να γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία 25 ολοκαίνουρια υπερσύγχρονα σχολεία.

-Θα εξετάσουμε το πώς θα υλοποιηθούν με τον ταχύτερο τρόπο και δύο άλλα σημαντικά έργα που προτείνει η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Το ένα είναι η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την εθνική οδό, που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τις εξαγωγές και το άλλο αφορά την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μουδανιά-Νικήτη που εξυπηρετεί το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

-Αναφορικά με την σιδηροδρομική Εγνατία ξεκινούμε την επέκταση προς Ανατολάς με νέα παράκτια πεδινή χάραξη στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Καβάλα- Ξάνθη. Και στόχο να συνδεθεί με το αναβαθμισμένο υπόλοιπο δίκτυο μέχρι τα σύνορα.

-Σχετικά με το φυσικό αέριο θα στηρίξουμε τα σημαντικά διεθνή projects που σχεδιάζονται για αγωγούς και υποδομές φυσικού αερίου, τα οποία θα προσφέρουν νέες σημαντικές επενδύσεις στην Βόρειο Ελλάδα. Παράλληλα, θα απλώσουμε το δίκτυο φυσικού αερίου στις πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης.

-Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ν.Δ περιλαμβάνει ακόμη την αποτελεσματική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. θα αυξήσει το περιφερειακό ΑΕΠ κατά 6-8 δις ευρώ και θα δημιουργήσει, σε ετήσια βάση, 20.000-25.000 νέες θέσεις εργασίας.Μητσοτάκης: Ανάδειξη του brand «Μακεδονία»

Κεντρική ιδέα της Ν.Δ είναι η ανάδειξη του brand «Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και στόχος είναι να δηλώνει όχι μόνο έναν τόπο με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας -διεθνώς εμπορεύσιμων- γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων, τόνισε, ώστε και κατ’ αυτό τον τρόπο να προωθείται συνολικά η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη, και με την προσέλκυση τουριστών και με τις εξαγωγές.

Μίλησε για μια διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας για την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας. Με δράσεις όπως εκθέσεις μακεδονικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ηλεκτρονικές καμπάνιες, αφιερώματα στον Διεθνή Τύπο. ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης

Στον αγροδιατροφικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα εφαρμόσει ένα οριζόντιο επιχειρησιακό πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων, με φόρο μόλις 10% σε συνεργατικά σχήματα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθούν προϊόντα ΠΟΠ και προϊόντα που μεταποιούνται και τυποποιούνται εδώ για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στη βάση του brand «Μακεδονία». Τα μακεδονικά προϊόντα αποκτούν ειδική σήμανση και γίνονται μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που συνδέει παραγωγή-τουρισμό και πολιτισμό.

Σε ότι αφορά στην κτηνοτροφία θα προχωρήσει στην ίδρυση «Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων» με έδρα του την Ξάνθη. Το Κέντρο αυτό θα συνδέεται με το «Αριστοτέλειο» και θα αναπτύσσει νέες εγχώριες φυλές στην αιγο-προβατοτροφία, που θα έχουν καλύτερες αποδόσεις. Παράλληλα, θα μας επιτρέψουν να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε την παραγωγή ελληνικής φέτας. Είναι μία απάντηση στον κίνδυνο των παράνομων ελληνοποιήσεων ζωικού κεφαλαίου και γαλακτοκομικών προϊόντων, που ήδη πλήττουν την Βόρεια Ελλάδα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων δήλωσε: «θέλω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να πω κάτι πολύ ξεκάθαρα. Η Ελλάδα έχει σύνορα και θαλάσσια και χερσαία. Και τα σύνορα αυτά θα τα φυλάμε. Όχι μόνο σε σχέση με την παράνομη οικονομική μετανάστευση. Αλλά και σε σχέση με την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά. Για να σταματήσει το γάλα και το κρέας να αλλάζουν εθνικότητα.«Έτοιμοι»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε η Ν.Δ είναι έτοιμη να εφαρμόσει, ως κυβέρνηση, ένα πρωτοποριακό σχέδιο που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία και έχει τον τίτλο «Οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Σημείωσε πως στόχος του brand «Μακεδονία» να γίνει πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών. Να αποτελέσει κινητήριο μοχλό της εξωστρέφειας ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Στην καρδιά του σχεδίου της Ν.Δ , από πλευράς πολιτισμικών μνημείων, είναι το τρίγωνο Βεργίνα, Πέλλα, Αμφίπολη και εξήγησε:

Στην πρώτη γωνία, υπάρχει το εξαιρετικό νέο πολυκεντρικό μουσείο της Βεργίνας. Στη δεύτερη γωνία βρίσκεται η Πέλλα και στην τρίτη η Αμφίπολη, όπου θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες του μνημείου που αποκαλύφθηκε και να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος ολοκληρωμένος αρχαιολογικός χώρος. ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης

Σε ότι αφορά στον Όλυμπο είπε ο στόχος είναι να προβληθεί διεθνώς για να δεχτεί μια σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας.

Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως πρέπει να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας και δεσμεύτηκε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για μια πραγματική Ζώνη Καινοτομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για αναβάθμιση της ΔΕΘ με την είσοδο ενός στρατηγικού επενδυτή που θα την καταστήσει εκθεσιακό παίκτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τη Ναυτιλία, που ήταν και το θέμα του VII EXPORT SUMMIT ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και η ανάπτυξη, πέραν του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, για τα οποία είπε ότι πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα η παραχώρηση τους.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Νίκο Παπαϊωάννου, που εκλέχτηκε νέος πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ προσφώνησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Φωτογραφίες: Intime

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here