Αργεντινή: Βρήκε την οικογένειά του 42 χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση των γονιών του


Ένας Αργεντίνος ξαναβρήκε την οικογένειά του ύστερα από περισσότερα από 40 χρόνια. Οι γονείς του είχαν απαχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες το 1977.

Ο Javier Darroux Mijalchuk ήταν μόλις τεσσάρων μηνών όταν εξαφανίστηκαν ο πατέρας και η έγκυος μητέρα του στο Μπουένος Άιρες.

Τον υιοθέτησε μία οικογένεια, που δεν γνώριζε τίποτα για τους βιολογικούς του γονείς. Έτσι, το παιδί δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια.

Πριν από μερικά χρόνια, όμως, ξεκίνησε να ερευνά το ποιος πραγματικά είναι και ζήτησε τη βοήθεια μίας οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ονόματι Grandmothers of the Plaza de Mayo.

Η οργάνωση εντοπίζει άτομα τα όποια έχασαν τις οικογένειές του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983). Ο Darroux είναι το 130ο παιδί που καταφέρνει να βρει την οικογένειά του και να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα μέσω της οργάνωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο 42χρονος ευχαρίστησε τον θείο του Roberto Mijalchuk, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να τον ψάχνει.

«Η επανάκτηση της ταυτότητάς μου, για μένα, είναι φόρος τιμής στους γονείς μου, ένα χάδι στην ψυχή, ένα σύμβολο μνήμης, αλήθειας και δικαιοσύνης», σημείωσε, σύμφωνα με το BBC.

«Δεν υπάρχει πιο σημαντική στιγμή από το να αγκαλιάζεις τον θείο σου, ο οποίος μετά από 40 χρόνια έρευνας σου λέει “Είσαι ο Javi” και σε αγκαλιάζει όπως δεν το έχει κάνει κανείς στο παρελθόν και δεν θα μπορέσει να το κάνει κανείς στο μέλλον».

Πλέον, στόχος του είναι να ανακαλύψει περισσότερα για τους γονείς του, τον Juan Manuel Darroux και την Elena Mijalchuk, και να εντοπίσει την αδελφή που πιστεύει ότι έχει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ