Αυτά είναι τα 6 καλοκαιρινά ποτά με τις λιγότερες θερμίδες


Για να ξέρεις τι να πιεις

Τα καλοκαιρινά ποτά μπορούν να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις σε θερμίδες – από 60 θερμίδες για μια βότκα έως πάνω από 500 θερμίδες, αν επιλέξεις ένα κρεμώδες- γλυκό κοκτέιλ όπως ένα pina colada για παράδειγμα. Και αν αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ ενός mojito ή μιας μαργαρίτας, αν γνωρίζεις τι πραγματικά μπαίνει μέσα σε αυτό το κοκτέιλ, θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αποφύγεις τους τόνους των επιπλέον θερμίδων και της ζάχαρης.

Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις κρασί, μπύρα ή τα οινοπνευματώδη ποτά με όσο το δυνατόν λιγότερους «φραμπαλάδες». Οι θερμίδες από το οινόπνευμα μπορούν να εξαρτηθούν από πολλά, αλλά συνήθως ένα σφηνάκι 33 γραμμαρίων αποφέρει περίπου 60-100 θερμίδες. Αυτό που παίζει ρόλο είναι οι μίξεις που μπορούν πραγματικά να ανεβάσουν το μέτρημα. Τα έτοιμα μίγματα daiquiri και margarita, μπορούν να περιέχουν 160 θερμίδες στα 56 γραμμάρια ποτού αλλά τις περισσότερες φορές τις καταναλώνουμε σε γυάλινα ποτήρια των 340 ή 453 γραμμάριων – πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πάρεις 320 θερμίδες. Αυτά τα μείγματα μπορούν επίσης να έχουν έως και 70 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα. Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο που συστήνει η American Heart Association για τα γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης μιας ολόκληρης μέρας.

Συμβουλές παραγγελίας για ένα κοκτέιλ χαμηλό σε θερμίδες

Καταρχάς να επιλέγεις τα διάφανα ποτά. Δηλαδή το κρασί, τη σαμπάνια, τη μπύρα ή τη βότκα με σόδα.

Επίλεξε ένα premium αλκοολούχο ποτό και πιες το λίγο λίγο με παγάκια. Θα απολαύσεις τη γεύση, αλλά δεδομένου ότι είναι πολύ δυνατό (και ακριβό) για να το πιεις με μεγάλες γουλιές, είναι πιο πιθανό να περιφέρεις το ποτό σου κατά τη διάρκεια ενός πάρτι παρά να το ρίξεις στα θερμιδοφόρα ζαχαρούχα κοκτέιλ.

Απόφυγε χυμούς, μείξεις, ενεργειακά ποτά, tonic και σόδα με ζάχαρη. Μπορούν να σε αφυδατώσουν και ενδεχομένως να επιδεινώσουν ένα hangover. Δοκίμασε να προσθέσεις αρωματικό ανθρακούχο νερό και θα εντυπωσιαστείς.

Προτίμησε το φρέσκο. Οι φρέσκοι συμπιεσμένοι χυμοί (το lime για παράδειγμα) είναι εξαιρετικοί και φιλικοί με τα κοκτέιλ, όπως για παράδειγμα το ρόδι και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και έντονη γεύση που αρέσει.

Ρώτα τον μπάρμαν εάν η φρουτώδης ή πικάντικη γεύση στο ποτό σου είναι από φρέσκα φρούτα ή από σιρόπι. Μπορείς πάντα να ζητήσεις «λιγότερο» ή «μια σταγόνα» αντί να πιεις όλο το ζαχαρούχο σιρόπι. Μπορείς επίσης να παραγγείλεις το ίδιο ποτό με μια εναλλακτική λύση, όπως με βότανα ή φρέσκο τζίντζερ.

Φτιάξε μόνη σου τα αγαπημένα σου. Απόφυγε όταν είσαι έξω να πιεις pina colada ή daiquiri φράουλα. (Μια βότκα με σόδα με επιπλέον φράουλες, είναι μια υπέροχη καλοκαιρινή εναλλακτική λύση.) Όταν φτιάχνεις το δικό σου κοκτέιλ στο σπίτι, είναι ευκολότερο να ελέγξεις την περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Χρησιμοποίησε φρέσκα φρούτα, πάγο, οινόπνευμα ή κρασί.

Και τέλος, να ενυδατώνεσαι. Σίγουρα να πίνεις ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό.

Διάβασε επίσης: Μοχίτο πεπόνι με ρόδι: Το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού

Αυτά είναι τα 6 ποτά με την πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (συνεπώς με λιγότερες θερμίδες):

1. Βότκα με σόδα

2. Μοχίτο

3. Παγωμένο ροζέ κρασί

4. Kόκκινο κρασί

5. Κοκτέιλ σαμπάνιας

6. Μπύρα light

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ