Ρωσία: Γι’ αυτό συνετρίβη το Sukhoi Superjet 100 της Aeroflot.

Το πόρισμα για την πολύνεκρη συντριβή του αεροσκάφους Sukhoi Superjet 100 της Aeroflot, στις 5 Μαΐου στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, δόθηκε σήμερα, Παρασκευή (14.6.2019) στη δημοσιότητα.

Η Διακρατική Αεροπορική Επιτροπή (ειδικός οργανισμός της Πολιτικής Αεροπορίας και του εναέριου χώρου των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1991) γνωστοποίησε το προκαταρκτικό της πόρισμα για την συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους Sukhoi Superjet 100 της Aeroflot, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 41 από τους 78 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι ζημιές που εντοπίσθηκαν στην άτρακτο του αεροσκάφους μοιάζουν με ίχνη που προέρχονται από πλήγμα κεραυνού, ενώ το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει οποιαδήποτε προβλήματα στο αεροσκάφος κατά την προηγούμενη πτήση του. Ρωσία: Τι έδειξε το «μαύρο κουτί»

Γεγονός είναι ότι υπήρξε πλήγμα από κεραυνό, το επιβεβαιώνει «το θορυβώδες αποτέλεσμα» που έχει καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» και ακούγεται «επί 1,5 δευτερόλεπτο». Τότε ακριβώς τέθηκε εκτός λειτουργίας ο αυτόματος πιλότος, κάτι που επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο ηχητικό σήμα συναγερμού, ενώ το σύστημα εξ αποστάσεως διεύθυνσης εισήλθε σε κατάσταση απευθείας διεύθυνσης (Direct Mode).

Οι εμπειρογνώμονες της Διακρατικής Αεροπορικής Επιτροπής επισημαίνουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους αξιολόγησε την κατάσταση ως κανονική, παρά τα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετώπισε και την απώλεια του αυτόματου πιλότου.

«Στο ερώτημα του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας… «θα χρειασθείτε κάποια βοήθεια;» το πλήρωμα απάντησε «…όχι, προς το παρόν όλα είναι φυσιολογικά, κανονικά», αναφέρεται στο πόρισμα.

Απευθυνόμενος στον ιπτάμενο φροντιστή, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. «Δεν υπάρχει κάποια βλάβη, τίποτα, απλώς επιστρέφουμε»», φέρεται να είπε με βάσει την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία.

Στο πόρισμα επισημαίνεται, επίσης, ότι το βάρος του αεροσκάφους (περίπου 42,6 τόνοι) υπερέβαινε κατά 1,6 τόνο το μέγιστο επιτρεπόμενο κατά την προσγείωση.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ