Τα γυρνάει τώρα ο Τραμπ – Θα ενημέρωνε το FBI για ξένο δάχτυλο


Στροφή 180 μοιρών από τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις αντιδράσεις από τις δηλώσεις του για μια καλοδεχούμενη παρέμβαση ξένης χώρας σε προκλογική εκστρατεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε σάλο όταν είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να ακούσει κάποια ξένη οντότητα που θα του πρόσφερε επιβλαβείς πληροφορίες για έναν πολιτικό αντίπαλό του, σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα το λάθος σ’ αυτό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαφωνεί με τον διευθυντή του FBI, τον Κρίστοφερ Ρέι, που θέλει να αναφέρουν τα επιτελεία των πολιτικών τυχό ύποπτες επικοινωνίες τους με ξένες κυβερνήσεις. Τα σχόλια αυτά επικρίθηκαν δριμύτατα από τους Δημοκρατικούς, που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ έδωσε στη Ρωσία το πράσινο φως για να παρέμβει στις εκλογές του 2020. Ένα κορυφαίο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών είπε επίσης ότι είναι λάθος να δηλώνει ο πρόεδρος ότι θα αποδεχόταν επιβλαβείς πληροφορίες για τους πολιτικούς αντιπάλους του από ξένες πηγές.

Όλα αυτά έκαναν τον Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει στάση και να δηλώσει πως «φυσικά, πρέπει να το εξετάσουμε… αλλά φυσικά, το λες στο FBI ή το αναφέρεις στον υπουργό Δικαιοσύνης ή κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας και όλοι το αντιλαμβάνονται».

«Αν πίστευα ότι κάτι ήταν απρεπές ή κακώς λεχθέν, θα το ανέφερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, στο FBI. Θα το ανέφερα στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ασφαλώς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.

Ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κλήθηκε να καταθέσει την Τετάρτη σε μια επιτροπή της Γερουσίας για τη συνάντηση που είχε το 2016 στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη με μια Ρωσίδα δικηγόρο που προσφέρθηκε να του δώσει επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ