Γρήγορη και νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Καλές και πρακτικές οι έτοιμες πίτες που θέλουν μόνο ψήσιμο αλλά τελικά η πίτα που είναι φτιαγμένη από τα χεράκια μας δεν συγκρίνεται με καμία! Σήμερα φτιάχνουμε αυτή την πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα που γίνεται στο πι και φι!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
5 αυγά χτυπημένα
300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Πώς τη φτιάχνουμε:

1. Λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.

2. Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.

3. Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.

4. Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here