Στον «βωμό» της 7ης Τέχνης: Η ταινία με τους 27 νεκρούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (pics+vid)


Οι καλογυρισμένες και εντυπωσιακές ταινίες δράσης, εκτός από τα ιδιαίτερα εφέ, έχουν και μεγάλο ρίσκο για τους ηθοποιούς. Λάθη γίνονται και πολλές φορές μπορεί να αποβούν μοιραία. Στον μαγικό κόσμο της έβδομης τέχνης, δεν είναι όλα ανώδυνα όπως φαίνονται.

Στα πρώτα βήματά του, το Hollywood πειραματίστηκε και οι σκηνοθέτες εξέθεταν σε ακραίες συνθήκες ολόκληρο το cast τους.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία του κινηματογράφου έγινε το 1931, στα γυρίσματα της ταινίας «The Viking» που εξιστορεί τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν γύρω από μια εκστρατεία κυνηγιού φώκιας στον Καναδά.

Ο σκηνοθέτης Varick Frissel θέλησε να κάνει πιο ρεαλιστική την ταινία, γυρίζοντας σκηνές πάνω σε πάγο και πραγματικά πλοία. Όταν τα γυρίσματα τελείωσαν, πρόβαλε την ταινία στο επιτελείο του, αλλά δεν έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ο Frissel θεωρούσε ότι δεν είχε αρκετά ποιοτικά πλάνα από τα παγωμένα εδάφη του Καναδά και αποφάσισε να συνοδέψει, μαζί με άλλα μέλη του cast του, το πλοίο «SS Viking» στο ετήσιο ταξίδι του για κυνήγι φώκιας.

imdb

Κινηματογράφησαν πολλές παγωμένες περιοχές και βίαια πλάνα πάνω στο κυνήγι. Στις 13 Μαρτίου, το πλοίο παγιδεύτηκε. Μέχρι να απεγκλωβιστεί από το πλήρωμα, ο Frissel και το επιτελείο του τράβηξαν κι άλλα πλάνα από το παγωμένο τοπίο. Όμως ο πάγος ήταν αρκετά παχύς και δυο ημέρες αργότερα, το πλήρωμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά.Ένα μέλος του πληρώματος έκανε λάθος. Εικοσιπέντε κιβώτια δυναμίτη εξερράγησαν και κατέστρεψαν το πίσω μέρος του πλοίου.

Η έκρηξη άφησε πίσω της 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο σκηνοθέτης. Το πτώμα του Frissel δεν βρέθηκε ποτέ.

Η ταινία βγήκε κανονικά στις αίθουσες λίγους μήνες αργότερα, όμως δεν έκανε μεγάλη επιτυχία.

Μέχρι σήμερα αποτελεί το περιστατικό με τις περισσότερες απώλειες ζωής στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με πληροφορίες από wikipedia

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ