Τυνησία: Λαθρέμπορες προσπάθησαν να κλέψουν 4 σπάνιους λευκούς τίγρεις


Οι τελωνειακές αρχές στην Τυνησία ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια απόπειρα λαθραίας διακίνησης τεσσάρων μικρών λευκών τίγρεων, ενός σπάνιου είδος ζώου, προς τη γειτονική Λιβύη.

Ο παράνομος διακινητής επιχείρησε να διασχίσει το συνοριακό πέρασμα Ρας Τζεντίρ στην νότια Τυνησία, έχοντας «κρυμμένα στο αυτοκίνητό του» τα τέσσερα μωρά τιγράκια, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

«Οι τελωνειακοί κατάφεραν να αποτρέψουν μια απόπειρα παράνομης διακίνησης τεσσάρων μικρών λευκών τίγρεων στη Λιβύη», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΜΝΑ.

Οι λευκές τίγρεις και λιοντάρια, που οφείλουν την ύπαρξή τους σε ένα υπολειπόμενο γονίδιο, αριθμούν σε μόνο μερικές εκατοντάδες στον πλανήτη. Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) εκτιμά ότι ο πληθυσμός των άγριων τίγρεων έχει πέσει από 100.000 που ήταν το 1990 σε μόλις περίπου 3.900 σήμερα. Αν και ο πληθυσμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, το είδος εξακολουθεί να απειλείται με εξαφάνιση, σύμφωνα με την WWF.

Σύμφωνα με τις αρχές στην Τυνησία, ο Λίβυος ο οποίος δεν συνελήφθη, ισχυρίστηκε ότι «αγόρασε αυτές τις τίγρεις από ιδιωτικό ζωολογικό κήπο» στην περιοχή Ενφίντχα της ανατολικής Τυνησίας. «Ωστόσο, δεν είχε στην κατοχή του έγγραφα που να αποδεικνύουν την αγορά αυτή και δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες για την μεταφορά των ζώων από την επικράτεια της Τυνησίας». Διεξάγεται μια δικαστική έρευνα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ