Brexit: Νέες φήμες για αναστολή του κοινοβουλίου για μια έξοδο χωρίς συμφωνία


Ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο πρώην υπουργός Brexit και επίδοξος διάδοχος της Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ απίθανο να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου με αφορμή το “διαζύγιο” από την ΕΕ, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Ο Ράαμπ έχει δεχθεί σκληρή κριτική επειδή έχει προτείνει την αναστολή λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων για να ξεπεραστεί η αντίθεσή των βουλευτών απέναντι σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των Εργατικών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Brexit Χίλαρι Μπεν χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. «Θα ήταν σκανδαλώδες (…) επί της ουσίας να κλείσουν τις πόρτες της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να μην συνεδριάζουν οι βουλευτές και να μην εκφράζουν άποψη (…) Απλώς δεν νομίζω ότι θα συμβεί», είπε.

«Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε και νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο… Αυτό που είναι πραγματικά σκανδαλώδες είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τη βούληση του λαού και να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», απάντησε ο Ράαμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν αποκλείω πράγματα είναι επειδή έχω πείρα στις διαπραγματεύσεις. Το μεγάλο λάθος που κάναμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν που βγάλαμε από το τραπέζι το Brexit χωρίς συμφωνία. Και όταν αρχίζουμε να αποκλείουμε πράγματα, απλώς αποδυναμώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ