Τον χειρούργησε στη μέση του δρόμου και του έσωσε τη ζωή!


Ο John O’Brien  πρέπει να είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Όχι βέβαια γιατί είχε ένα σοβαρό ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του και επιβίωσε, αλλά για το πώς επιβίωσε.
Όταν συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα του στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική, σωστικό ελικόπτερο και ομάδα διάσωσης.

Ο John O’Brien  ήταν βαριά τραυματισμένος με τους διασώστες να προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν και να τον μεταφέρουν στο ελικόπτερο με το οποίο θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο.
Κάπου εκεί άρχισαν να στραβώνουν όλα. Ο John υπέστη καρδιακή ανακοπή και παρά τις όποιες προσπάθειες η καρδιά του δεν μπορούσε να επανέλθει.

Ευτυχώς για εκείνον στην ομάδα διάσωσης μετείχε και ο Dr Mark Forrest. Όταν είδε ότι όλες οι προσπάθειες ανάνηψης δεν απέδιδαν αποφάσισε να κάνει το πιο τρελό πράγμα: Να τον χειρουργήσει στη μέση του δρόμου!

«Παρά την τεράστια προσπάθεια των γιατρών, των διασωστών, των πυροσβεστών και των αστυνομικών, τίποτα δεν δούλευε και δεν φαινόταν καλό γι ‘αυτόν», είπε αργότερα ο Dr Forrest. Ετσι αποφασίσαμε ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί ήταν να ανοίξουμε επιτόπου το στήθος του, να διαχειριστούμε τα εσωτερικά τραύματα και ταυτόχρονα να κάνουμε μαλάξεις την καρδιά.

Το κάναμε χρησιμοποιώντας όσα μέσα είχαμε εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή μας, λέει. Το στήθος του John ήταν εντελώς ανοιχτό, εκθέτοντας την καρδιά και τους πνεύμονες του, για να μας επιτρέψει να σταματήσουμε την εσωτερική αιμορραγία του και να κάνουμε μαλάξεις στην καρδιά.
Όταν η τελευταία άρχισε και πάλι να χτυπά και η αιμορραγία ετέθη υπό έλεγχο τον βάλαμε στο ελικόπτερο και τον μεταφέραμε στο Κέντρο Μεγάλων Τραυματισμών στο Aintree στο Λίβερπουλ για τη σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη η οποία περιελάμβανε και άλλη χειρουργική επέμβαση.

Ο John O’Brien είχε σωθεί με τον πιο περίεργο τρόπο!
Πλέον είναι τελείως καλά και μάλιστα παρέστη σε μια ειδική τελετή βράβευσης του Dr. Forrest για τον τρόπο που αντέδρασε και για το ότι έσωσε τη ζωή του John O’Brien. Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι και μετά φωτογραφήθηκαν με όλη την ομάδα διάσωσης που εκείνη την ημέρα έσωσε τον John.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ