Βρετανία: “Αντάρτικο” κορυφαίων στελεχών των Συντηρητικών κατά του Μπόρις Τζόνσον.

“Μπαϊράκι” υψώνουν αρκετοί κορυφαίοι των Συντηρητικών στη Βρετανία κατά του Μπόρις Τζόνσον. Ένας από αυτούς, ο Ρόρι Στιούαρτ, υποψήφιος, μάλιστα, να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι στο αξίωμά της και στην ηγεσία των Τόρις, διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία θέση στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον αναδειχθεί νικητής από τη διαδικασία των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών.

Ο Στιούαρτ άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου επειδή αρνείται να συζητήσει την πολιτική ατζέντα του για το Brexit.

«Πώς θα πετύχει ο Μπόρις το Brexit; πώς;… Δεν ξέρω καν τι πιστεύει. Δεν μιλάει σε μένα, δεν μιλάει σε εσάς, δεν μιλάει στον λαό. Θέλουμε να ξέρουμε τι πιστεύει», είπε ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Δεν πρόκειται να υπηρετήσω σε μια κυβέρνηση του Μπόρις», υπογράμμισε.Βρετανία: Η Τερέζα Μέι και οι άλλοι

Αντιθέτως, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, αν και αντίπαλος του Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής της Τερέζας Μέι, είπε στο BBC ότι θα μετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον πρώην δήμαρχο. Πρόσθεσε όμως ότι ο ίδιος είναι η εναλλακτική λύση που αναζητά το κόμμα του. «Η διαφορά μεταξύ εμού και του Μπόρις είναι ότι εγώ θα προσπαθούσα να πετύχω μια συμφωνία για το Brexit» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε.

«Δεν θα δημιουργήσω τις προϋποθέσεις που θα καταστήσουν εντελώς αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας επειδή πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουμε στη χώρα καλύτερες επιλογές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ραντ –η οποία στηρίζει τον Χαντ– δήλωσε στο Sky News ότι θα ήταν «λάθος» να λέγεται ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και αν γίνει, ασκώντας συγκαλυμμένα κριτική στον Μπόρις Τζόνσον.

«Ανησυχώ ότι ορισμένοι υποψήφιοι αντιμετωπίζουν το Brexit με μια προσέγγιση του είδους ή όλα ή τίποτα και δεν σκέφτονται τις συνέπειες για τις δουλειές του κόσμου. Το να λέμε ότι φεύγουμε οπωσδήποτε στις 31 Οκτωβρίου και να κλίνουμε προς μια (αποχώρηση) χωρίς συμφωνία νομίζω ότι είναι λάθος», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ