Μπλε: Το αγαπημένο χρώμα της διακόσμησης


Συμβολίζει την ηρεμία, τη χαλάρωση, τον έλεγχο, την κατανόηση, την υπομονή, τη φαντασία, την αφοσίωση και την προστασία. Οι αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου μας βοηθούν να χαλαρώσουμε κι έτσι αναδεικνύεται ως ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Έχει αποδειχθεί ότι το μπλε είναι χρώμα με χαλαρωτικές ιδιότητες και ιδανικό για την καταπολέμηση του άγχους… Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε προβληματισμένοι και να κοιτάξουμε τα καταγάλανα νερά της θάλασσας, ή να σηκώσουμε το βλέμμα μας στο γαλάζιο ουρανό και ξαφνικά να νιώσουμε ότι έχει φύγει ένα μεγάλο βάρος από πάνω μας.

Το μπλε χρώμα μας παρασύρει σε σκέψεις και συναισθήματα που χαρακτηρίζονται από ηρεμία, χαλαρότητα και επιθυμία για ονειροπόληση. Δημιουργεί μία γλυκιά νοσταλγία και επίσης βοηθά στη συναισθηματική εκφραστικότητα.

Αν λοιπόν, θέλετε να δημιουργήσετε έναν προσωπικό χώρο, στον οποίο θα χαλαρώνετε, θα σκέφτεστε, θα κοιμάστε πιο εύκολα και θα νιώθετε άνετα και ξεκούραστα, αρκεί να βάψετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας σε κάποια απόχρωση του γαλάζιου….

Κρεβατοκάμαρα
Επειδή έχει χαλαρωτική επίδραση είναι εξαιρετική επιλογή για το υπνοδωμάτιο. Είτε το χρησιμοποιήσετε στους τοίχους είτε στα υφάσματα ή τα έπιπλα θα κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, ενώ θα θέλετε να μείνετε «στην αγκαλιά» του και να ηρεμήσετε.

Μάλιστα ο συνδυασμός με λευκό χαρίζει μία ανάλαφρη διάθεση. Αν μάλιστα η διακόσμηση είναι πιο κλασική ή vintage, τότε το γαλάζιο είναι ιδανικό. Το σκούρο μπλε από την άλλη, δίνει μία νότα πιο σοφιστικέ ή πιο… αρρενωπή αλλά πάντοτε πολύ κομψή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σκέπασμα του κρεβατιού ή σε κάποιο έπιπλο αλλά καλό είναι να το αποφύγετε στους τοίχους.

Καθιστικό
Το μπλε αναδεικνύεται σε χρώμα-πρωταγωνιστή είτε «ντύνει» έναν καναπέ ή μία πολυθρόνα, είτε χρησιμοποιείται για να βάψουμε ξύλινα έπιπλα ή πάλι σε μαξιλαράκια και ριχτάρια. Είναι χρώμα θετικό που εμπνέει αυτοπεποίθηση και φρεσκάδα.

Μία πολύ καλή ιδέα είναι να συνδυάζουμε διάφορες αποχρώσεις από σκούρο μπλε, μέχρι τιρκουάζ ή πολύ ανοιχτό γαλάζιο. Ταιριάζει πολύ όμορφα σε κλασικού ύφους διακόσμηση αλλά και σε σπίτι με πολύ μοντέρνο χαρακτήρα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ύφος στις κουρτίνες ή ως πινελιά π.χ. σε διακοσμητικά αντικείμενα, βάζα και φωτιστικά. Σκεφθείτε επίσης έναν γαλάζιο καναπέ με λευκό τραπέζι και λευκό ριχτάρι ή πάλι το αντίστροφο: έναν μπεζ καναπέ (που φωτίζεται αν ρίξετε πάνω του μαξιλαράκια με prints σε γαλάζιες αποχρώσεις) και ένα ξύλινο τραπέζι βαμμένο σε έντονο γαλάζιο.

Μπάνιο
Κλασικά και… αγαπημένα! Οι αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου είναι μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές. Όλες οι αποχρώσεις των νερών… είναι κατάλληλες, δίνουν μία αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς.

Μία πολύ ωραία ιδέα για τα πλακάκια του μπάνιου σας είναι ένας συνδυασμός από διαφορετικούς τόνους του μπλε σε συνδυασμό με λευκό. Τα παστέλ γαλάζια δίνουν μία πιο «κοριτσίστικη» αίσθηση, το βαθύ μπλε μία νότα «ναυτική»

Επίσης, είναι μία ωραιότατη λύση για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας: τα χαλάκια, η κουρτίνα, οι πετσέτες και τα διάφορα αξεσουάρ.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ