Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο αεροδρόμιο

Ένα απ’ τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν φτάσεις στο αεροδρόμιο είναι να ανακαλύψεις ότι το κινητό σου δεν έχει μπαταρία! Φυσικά, έχεις προνοήσει κι έχεις μαζί σου τον φορτιστή.

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο αεροδρόμιο, όταν σε αυτό υπάρχουν σχεδόν παντού πρίζες που μπορείς να συνδέσεις το smartphone σου; Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της X-Force Threat Intelligence της IBM, στο περιοδικό Forbes, όταν φορτίζουμε το κινητό μας σε δημόσιους χώρους, είναι το ίδιο με το να πλένουμε τα δόντια μας με μια οδοντόβουρτσα που βρήκαμε στον δρόμο. Με άλλα λόγια, πολύ επικίνδυνο!

Και μπορεί να μη φανταζόμασταν ποτέ ότι μια τόσο απλή κι αναγκαία ορισμένες φορές κίνηση θα ήταν τόσο επικίνδυνη, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να φορτίζουμε ποτέ το κινητό μας σε δημόσιους χώρους, καθώς οι χάκερ τροποποιούν τα σημεία φόρτισης στο αεροδρόμιο προκειμένου να εισάγουν ιούς στα κινητά μας, αλλά και να κατεβάσουν όλα μας τα δεδομένα!

Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά να φροντίσεις προτού φτάσεις στο αεροδρόμιο η μπαταρία σου να είναι γεμάτη, ενώ μπορείς να έχεις μαζί σου ένα power bank και να φορτίσεις το κινητό σου όταν φτάσεις στον προορισμό σου!

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα μας δεν θα φτάσουν στα χέρια κανενός, ενώ αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος δεν αφορά μόνο τα αεροδρόμια, αλλά όλους τους δημόσιους χώρους με τέτοιου είδους σημεία φόρτισης.

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό που λέει το άρθρο είναι αδύνατον να συμβεί για πολλούς λόγους ένας και βασικότερος είναι ότι οι φορτιστές μετασχηματίζουν την Τάση και την Ένταση του ρεύματος και έτσι δεν μπορεί να περάσει καμία πληροφορία εκτός το 0 και το 1 τα οποία είναι το περνάει ρεύμα ή δεν περνάει ρεύμα.. Δηλαδή ακόμα και να το έκανα αυτό (να περνούσαν πληροφορίες που θα γινόντουσαν ιοί )το κηνιτό δεν θα τις μετέτρεπε σε ιούς γιατί δεν θα υπήρχε κάποιο software που θα Κο έκανε αυτό μέσα στο κηνιτό….

    Υ.Γ ΜΗΝ ΓΡΆΦΕΤΑΙ click bate τίτλους και μην κάνετε ψεύτικα άρθρα για να προσελκύσουν κοσμο

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ