Η υπέροχη συνταγή για Donut – Πιο νόστιμη δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά


ΥΛΙΚΑ

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35γρ. μαγιά ξερή
1/2κγ. αλάτι
80γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
¼ κγ. μαστίχα
¼ κγ. μαχλέπι άτριφτο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250γρ. ξινόγαλο
6κς. ελαιόλαδο
1 αυγό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γλάσο:

120γρ. άχνη ζάχαρη
1/2κγ εκχύλισμα βανίλιας
40γρ. γάλα ή νερό

Υλικά για το σερβίρισμα:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Πολύχρωμες τρούφες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αδειάζουμε στο mutli τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως και να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε το μείγμα της ζάχαρης σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

2. Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μαγιάς-ζάχαρης.

3. Ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά περίπου. Έπειτα προσθέτουμε μέσα το αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμη 6 λεπτά περίπου.

4. Μόλις ετοιμαστεί το ζυμάρι, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο λαδομένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 1 1/2 -2 ώρες.

5. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα 37×30 εκ.. Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου 7 εκ. και με τη βοήθεια ενός καπακιού από ένα μποκαλάκι νερό δημιουργούμε τρύπες στο κέντρο του κάθε κύκλου.

6. Μεταφέρουμε τα ζυμάρια σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1/2 με 1 ώρα.

7. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το γεμίζουμε με ηλιέλαιο μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση. Τηγανίζουμε τα donuts σε δόσεις για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές και να έχουν μαγειρευτεί μέχρι μέσα.

8. Κάθε donut που ετοιμάζουμε, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. Μόλις είναι όλα έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

9. Εκτέλεση για το γλάσο: Αδειάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

10. Σύνθεση γλυκού: Σερβίρουμε τα donuts βουτώντας τα στο γλάσο ή στη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζοντας τα με τρούφες

#tsoulotip: 1)Προσέχουμε να μην καίει πολύ το λάδι ώστε να μην καούν τα donuts. 2) Η ζύμη που θα περισσέψει από τα πρώτα donuts που θα φτιάξουμε, δεν την ανοίγουμε πάρα πολύ, Θέλουμε να έχει το πάχος ενός δαχτύλου.3)Τα ζυμαράκια που θα περισσέψουν από το κόψιμο των donuts, μπορούμε να τα τηγανίσουμε και αυτά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ