Ελβετία: Κλείστηκαν σε κλουβιά για να διαμαρτυρηθούν για τον Τραμπ.

Έφηβοι κλείστηκαν σε μεταλλικά κλουβιά έξω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη. Θέλησαν έτσι να διαμαρτυρηθούν για την αντιμεταναστευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανοί και Μεξικανοί ακτιβιστές ζητούν από τον Ντ. Τραμπ τα παιδιά των μεταναστών που τελούν υπό κράτηση να επανενωθούν με τους αιτούντες άσυλο γονείς τους.

Οι νεαροί διαδηλωτές, που κλείστηκαν στα κλουβιά, φόραγαν μπλουζάκια με το σύνθημα #ClassroomsNotCages (Τάξεις όχι Κλουβιά) κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μπροστά από τα κεντρικά του ΟΗΕ. Άλλοι κρατούσαν πανό όπου μπορούσε να διαβάσει κανείς «Τα παιδιά δεν θα πρέπει να κρατούνται. Τέλος».

«Τους τελευταίους πέντε μήνες, 2.500 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού. Κι αυτό παρά τη δικαστική απόφαση να μπει ένα τέλος σε αυτό και να επανενωθούν τα παιδιά με τις οικογένειές τους».

Αυτά είπε ο Ράντι Ουάινγκαρτεν, πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (AFT), που προσέφυγε το 2018 στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την «απάνθρωπη (αμερικανική) πολιτική της βίαιης απομάκρυνσης των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους που έρχονται στα σύνορά μας αναζητώντας άσυλο και προστασία».

«Έξι παιδιά πέθαναν. Απευθυνόμαστε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και λέμε: Ακούστε μας και βοηθήστε μας!».

Οι ακτιβιστές ελπίζουν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «να εξηγήσει ότι αυτό που συμβαίνει στην Αμερική συνιστά παραβίαση των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εξετάσει αυτήν την εβδομάδα την προσφυγή της AFT.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ