Κίνα: Νέους πελάτες σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική για το μαχητικό JF-17


Στην αναζήτηση νέων εξαγωγικών πελατών για το μαχητικό JF-17 έχει αποδοθεί το Πακιστάν στην διεθνή έκθεση Paris Air Show 2019.

Eτσι μετά την Βιρμανία και τη Νιγηρία το Πακιστάν προσπαθεί να προωθήσει το κινεζο-πακιστανικό μαχητικό JF-17 σε άλλους εξαγωγικούς πελάτες όπως την Αίγυπτο και την Μαλαισία οι οποίοι ενδιαφέρονται για την έκδοση Block III του συγκεκριμένου μαχητικού.

Εκτός από τις δύο αυτές χώρες οι οποίες θα στείλουν στο Παρίσι αντιπροσωπίες για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αγοράς του μαχητικού πιθανοί πελάτες του JF-17 είναι οι χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

Το κινεζο-πακιστανικό μαχητικό διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα επιχειρησιακά αλλά και οικονομικά όπως την τιμή του η οποία είναι μόλις 40 εκατ. δολάρια (fly away price).

Το κινεζο-πακιστανικό μαχητικό JF-17 και ειδικότερα η έκδοση Block III θα είναι εξοπλισμένη με ραντάρ AESA, ατρακτίδιο σκόπευσης της τουρκικής εταιρείας Aselsan, νέους πυραύλους αέρος-αέρος κινεζικής προέλευσης, σύστημα προειδοποίησης πυραύλων, νέα αεροβοηθήματα, και επικοινωνιών, καθώς και ένα σκοπευτικό επί κράνους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ