Τον «σήκωσε» αλλά ολοκλήρωσε το pit stop! (+video)


Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια pit stop στον αγώνα του IndyCar Series (η Formula 1 των Η.Π.Α.), όπου ένας μηχανικός «απογειώθηκε» λόγω λάθος του οδηγού, αλλά ολοκλήρωσε τον ανεφοδιασμό!

Οι μηχανικοί της Rahal Letterman Lanigan Racing περίμεναν τον Takuma Sato για την πραγματοποίηση του πρώτου ανεφοδιασμού, κατά την διάρκεια του αγώνα στην πίστα Texas Motor Speedway. Ο Sato είναι «σεσημασμένος» για πρόκληση περιστατικών, από την θητεία του στην Formula 1, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η σύγκρουση με τον team mate του, Giancarlo Fisichella, την εποχή που οι δυο τους έτρεχαν για λογαριασμό της Jordan-Honda. Με λίγα λόγια, καλείται κανείς να έχει τον νου του όποτε διασταυρώνεται με τον Ιάπωνα «καμικάζι». Κάτι που βίωσε εν συνόλω ύπαρξης ένας άτυχος μηχανικός του.

Ο Sato έχασε την είσοδο για το pit box, ανοίγοντας την τροχιά του μονοθεσίου παραπάνω από το κανονικό. Πέρα από αυτό το όριο, υπάρχουν μηχανικοί. Ένας εκ των οποίων βρέθηκε «εναέριος», με την προσγείωση να είναι αρκετά ανώμαλη. Παρόλα αυτά, σηκώθηκε αμέσως και έσπευσε, μαζί με τους πιο τυχερούς συναδέλφους του, να τραβήξουν πίσω το μονοθέσιο – το οποίο κόντεψε να περάσει το box και της διπλανής ομάδας με την φόρα που είχε.

Ο ανεφοδιασμός τελικά ολοκληρώθηκε, αλλά διήρκεσε κοντά στο ένα λεπτό. Οπότε καταλαβαίνουμε πως ο αγώνας πήγε «στράφι».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ