Άνοιξε το πρώτο παγκοσμίως καταφύγιο διάσωσης δελφινιών στην Ελλάδα!


Το πρώτο παγκοσμίως Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής άνοιξε στο Αιγαίο, με στόχο να προστατευθούν τα δελφίνια. Τα τελευταία χρόνια, εντείνονται όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις για την χρήση δελφινιών σε θαλάσσια πάρκα, αλλά την ίδια στιγμή, τα δελφίνια που έχουν μεγαλώσει σε αιχμαλωσία δεν μπορούν να ελευθερωθούν στην θάλασσα, καθώς κινδυνεύουν να πεθάνουν πολύ σύντομα.

Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος διάλεξε τον μακρόστενο κόλπο της Βρουλιάς, και δημιούργησε ένα κέντρο όπου θα μεταφέρονται δελφίνια που έχουν μεγαλώσει σε αιχμαλωσία και θα προστατεύονται εκεί. Η είσοδος στον κόλπο έκλεισε με ένα χοντρό, μπρούτζινο δίχτυ. Αξίζει να αναφερθεί πως η περιοχή του καταφυγίου είναι τεράστια, ξεπερνώντας σε έκταση ακόμα και το μεγαλύτερο δελφινάριο της Ευρώπης, στην Ολλανδία.

Όταν τα δελφίνια αρχίσουν να συνηθίζουν τις συνθήκες της ανοιχτής θάλασσας, θα ελευθερώνονται. Επίσης, τα δελφίνια θα μαθαίνουν να κυνηγούν το φαγητό τους. Το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στους Λειψούς θα λειτουργήσει ως πρότυπο για την δημιουργία και άλλων παρόμοιων κέντρων ανά τον κόσμο.

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ