Τα πιο βρώμικα μέρη στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου!


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια συγκεντρώνονται στο τιμόνι του αυτοκινήτου, στις χειρολαβές και στον επιλογέα των ταχυτήτων. Μια νέα όμως έρευνα ανατρέπει αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τα δείγματα που πήραν επιστήμονες από διάφορα τμήματα από το εσωτερικό αυτοκινήτων και τα ανέλυσαν.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα 4 πιο βρώμικα μέρη στην καμπίνα ενός οχήματος:

Πατάκι οδηγού

Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη, αφού όλες οι βρομιές από τους δρόμους μεταφέρονται μέσω των παπουτσιών στο πατάκι του οδηγού. Εκεί βρέθηκε η υψηλότερη συγκέντρωση σε βακτήρια και μύκητες. Το καλό είναι τουλάχιστον ότι με τα πατάκια δεν έρχονται σε επαφή τα χέρια, ωστόσο πρέπει να καθαρίζονται συχνά με σαπουνάδα και όχι μόνο με την ηλεκτρική σκούπα.

Μοκέτα πορτ μπαγκάζ

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τα πιο βρώμικα μέρη στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, κατατάσσεται η μοκέτα του πορτ μπαγκάζ, όπου συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί τοποθετούνται πάρα πολλά αντικείμενα, όπως τρόφιμα, ποδήλατα, εξοπλισμός κάμπινγκ, λερωμένα παπούτσια, εργαλεία και κάθε λογής ακόμα πράγματα. Φυσικά, και η μοκέτα του πορτ μπαγκάζ καλό είναι να καθαρίζεται τακτικά.

Ποτηροθήκες

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα για τον οδηγό και τον συνοδηγό και μόνο… αθώες δεν είναι από πλευράς μικροβίων. Πόσες φορές δεν έχει χυθεί ο καφές, ένα αναψυκτικό, ακόμα και ψίχουλα από διάφορα τρόφιμα. Οι ερευνητές βρήκαν 1.179 μικρόβια και σε αντίθεση με τα πατάκια, οι ποτηροθήκες και οι θήκες γενικότερα στην κονσόλα είναι ένα μέρος που ο οδηγός το αγγίζει καθημερινά.

Κονσόλα κλιματισμού

Το τέταρτο πιο βρώμικο μέρος είναι το πάνελ με τα χειριστήρια του κλιματισμού και οι αεραγωγοί, μέσω του οποίου τα βακτήρια κυκλοφορούν στον αέρα που αναπνέετε στο αυτοκίνητό σας. Ένας καθαρισμός των αεραγωγών με πεπιεσμένο αέρα και απολυμαντικό σπρέι ή μαντιλάκια, ενδείκνυται. Παράλληλα, δεν πρέπει να αμελείται το φίλτρο του air condition, όπου σε αυτό συσσωρεύονται όλοι οι ρύποι της ατμόσφαιρας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ