Σε νέες περιπέτειες ο Μισέλ Πλατινί: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του


«Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό του» απαντά ο δικηγόρος του Μισέλ Πλατινί ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια έρευνας για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ο Γουίλιαμ Μπουρντόν τόνισε πως ο πελάτης του μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του.

«Μετά την κατάθεση του πριν από έναν χρόνο, ο Μισέλ Πλατινί ανακρίνεται τώρα υπό την παρουσίας αστυνομίας για τεχνικούς λόγους» είπε υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για σύλληψη αλλά για ακρόαση ως μάρτυρας στα πλαίσια μια συγκεκριμένης διαδικασίας από την οποία θα περάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Μίλησε ήρεμα και με ακρίβεια, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμα και εκείνες για το Euro 2016 και παρείχε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα για να κατηγορήσει τον εαυτό του και υποστηρίζει πως έχει άγνοια γεγονότων που δεν ήταν στον έλεγχό του. Είναι απολύτως σίγουρος για το μέλλον του» σημείωσε.

«Η Fifa είναι ενήμερη για τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τον κ. Πλατινί. Παρακαλούμε να καταλάβετε πως εφόσον δεν έχουμε επιπλέον λεπτομέρειες για την υπόθεση δεν θα κάνουμε άλλο σχόλιο. Μιλώντας γενικά, η Fifa επιβεβαιώνει την δέσμευσή της να συνεργαστεί με τις αρχές σε κάθε χώρα του κόσμου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για το ποδόσφαιρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Η ανάθεση στο Κατάρ είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με πολλούς να αμφισβητούν το εάν η χώρα εκπληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Υπήρξαν ακόμη και καταγγελίες περί δωροδοκίας αξιωματούχων της FIFA.

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Τρίτης από την αστυνομία της Ναντέρ, δυτικό προάστιο των Παρισίων, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για καταγγελίες περί διαφθοράς γύρω από την απόφαση σχετικά με το Μουντιάλ.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο Πλατινί διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από τον Ιανουάριο του 2007 έως και το 2016, όταν παραιτήθηκε από τη θέση λόγω της εξαετούς απαγόρευσης από το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ