CNN: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες του κόσμου! Ποια ελληνική είναι ανάμεσά τους;


To CNN παρουσιάζει τις καλύτερες παραλίες του κόσμου μέσα από ένα παγκόσμιο – διαδραστικό χάρτη! Δείτε ποια ελληνική παραλία βρίσκεται ανάμεσά τους!

Συνεργάτες του μεγάλου δικτύου της CNN εξερευνούν παραλίες σε όλο τον κόσμο όλους τους μήνες του χρόνου και από τις εμπειρίες τους προτείνουν τις καλύτερες για κάθε μήνα, μέσα από έναν διαδραστικό –παγκόσμιο χάρτη. Μάλιστα, κάθε εβδομάδα προστίθενται καινούριες παραλίες.

Η παραλία Σαρακήνικο της Μήλου είναι σύμφωνα με το CNN ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου αλλά και η καλύτερη της Ελλάδας και προτείνεται για ταξίδια τον Σεπτέμβριο. Το Σαρακήνικο, επίσης, βρέθηκε και στις 10 10 ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ευρώπης!

Η Μήλος στα καλύτερα νησιά του κόσμου
Forbes: Αυτή είναι η πιο όμορφη ελληνική παραλία για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι!
Το Forbes ανέδειξε τις 9 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι και ανάμεσά τους βρέθηκε και μία ελληνική.

Η ιστοσελίδα του Forbes ανέδειξε τη λίστα αυτή για την προώθηση του ευρωπαϊκού τουρισμού, European Best Destinations. Ποια παραλία, όμως, κέρδισε μια θέση σε αυτή τη λίστα;

Παραλία Βλυχού, Ύδρα

Η παραλία του Βλυχού στην Ύδρα
Η παραλία του Βλυχού στην Ύδρα περιλαμβάνεται στις 9 κορυφαίες ονειρικές παραλίες για το 2019 της Ευρώπης, και το Forbes αναφέρει για αυτή:

“Υπάρχουν διαφορετικές διαδρομές για να φτάσετε στην ειδυλλιακή Ύδρα και την πανέμορφη παραλία του Βλυχού. Μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο σε τρεις ώρες Αθήνα, όμως η ευκολότερη μέθοδος είναι με το λεωφορείο προς το λιμάνι της Αθήνας (λιμάνι του Πειραιά) και στη συνέχεια με το πλοίο για Ύδρα. Υπάρχουν έξι δρομολόγια κάθε μέρα, ώστε να μην χρειάζεται να βιάζεστε ή να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Από το λιμάνι της Ύδρας η παραλία απέχει 30 λεπτά με τα πόδια. Ο Βλυχός είναι μια από τις μοναδικές αμμώδεις παραλίες της Ύδρας.”

Η άμμος μεταφέρθηκε εκεί από έναν Άγγλο, τον ιδιοκτήτη του μπαρ. “Αν σας αρέσει η μουσική της δεκαετίας του 70, αρπάξτε ένα σκαμνί, παραγγείλετε ένα ωραίο κοκτέιλ από το μπαρ και απολαύστε τη στιγμή”, συνιστά το EBD. “Αν όχι, νοικιάστε μία ξαπλώστρα μακριά από τα ηχεία…”

Βλυχός, Ύδρα - παραλία

 

Περισσότερα για την παραλία του Βλυχού
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Ύδρας, ο πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός του Βλυχού, με μαγευτική θέα και υπέροχα ηλιοβασιλέματα, προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό.

Κατάλευκα εξοχικά σπίτια με μεγάλες ολάνθιστες αυλές απλώνονται μέχρι τους πρόποδες του λόφου πάνω από την παραλία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα γραφικά παραθαλάσσια εκκλησάκια, του Αγίου Χαραλάμπους στο πλάτωμα της κορυφής ενός βράχου που αναδύεται από τη θάλασσα, των Αγίων Κάρπου και Παπύλου (1815) και της Αγίας Παρασκευής που δεσπόζει πάνω στον ψηλό θαλασσοδαρμένο βράχο δίπλα στην παραλία, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα καταπληκτικής ομορφιάς.

Η οργανωμένη γραφική παραλία του Βλυχού με γκρίζα και κοκκινωπά μικρά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, κατάλληλη και για μικρά παιδιά, είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλεστερες παραλίες του νησιού.

Στο Βλυχό υπάρχουν θαυμάσιες γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες, με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά, καθώς και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για οικογένειες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ