Πωλήθηκε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Μετά από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του στη Wall Stret, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby”s γίνεται ιδιωτική εταιρεία. Ιδιοκτήτης είναι ένας Γαλλο – Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος.

Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο – ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες – αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης – Patrick Drahi.

Ο Tad Smith, διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι «το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον» θα επιτρέψει στην εταιρεία να «επιταχύνε騻 τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.

«Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του», τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο Patrick Drahi.

Ο οίκος εισήχθη στο χρηματιστήριο, στη Βρετανία, το 1977, και στη συνέχεια αποκτήθηκε το 1983 από τον Alfred Taubman. To 1988, εισήχθη στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ως Sotheby’s Holdings Inc. Το 2006, μετονομάστηκε σε «Sotheby’s».

Στο τέλος κατέληξε ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby’s, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, δηλ. στα χέρια κροίσων!

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ