ΟΑΕΔ: «Παγώνει» το πρόγραμμα πρόσληψης 3.000 ανέργων στο Δημόσιο


Στον «πάγο» μπαίνει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 3.000 ανέργων στο δημόσιο, λόγω της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr πρόκειται για τον Β΄ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Παρότι το πρόγραμμα για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ είχε προετοιμαστεί σε μεγάλο βαθμό τελικά δεν θα βγει στον «αέρα» το καλοκαίρι. Κατά πάσα πιθανότητα η έκδοση του μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι και αφού πρώτα λάβει την έγκριση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας που θα προκύψει μετά τις κάλπες των Εθνικών Εκλογών.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δινόταν η δυνατότητα σε ανέργους ν’ απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς σε θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μισθούς από 1.040 ως 1.140 ευρώ και σε θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ