Βουλγαρία: Αμερικανική LOA για F-16 Block 70, οι Σουηδοί όμως ελπίζουν για Gripen!


Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στην υποβολή επίσημης πρότασης για την προμήθεια οχτώ (8) μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 70 προς το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται “πακέτο” υποστήριξης, τα όπλα που θα φέρουν, αλλά και εκπαίδευση για τους πιλότους.

Πρόκειται ασφαλώς για τη γνωστή και από τις ελληνικές εξοπλιστικές διαδικασίες, Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA – Letter of Offer and Acceptance), όπως άλλωστε διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η πρόταση είναι προσαρμοσμένη στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της βουλγαρικής Αεροπορίας και εκφράζεται η πρόθεση ταχείας ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας με την τήρηση των διαδικαστικών προβλέψεων στο βουλγαρικό σύστημα προμηθειών.

Στην “εικόνα” εισέρχεται για μια ακόμα φορά όμως και η Σουηδία, δια της πρεσβευτού Λουίζ Μπέργκχολμ που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Trud”, στην οποία αναφέρει ότι η πρόταση της Σουηδίας προς τη Βουλγαρία για την προμήθεια αεροσκαφών JAS-39 Gripen, εξακολουθεί να βρίσκεται εν ισχύ. Συνολικά ισχύει για δύο χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της, ή μέχρι την υπογραφή συμφωνίας από την πλευρά της Βουλγαρίας με κάποια άλλη χώρα…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ