Νέα ευρήματα των ΗΠΑ δείχνουν το Ιράν πίσω από την επίθεση στα τάνκερ


Το Ιράν βλέπουν οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση στα τάνκερ στη Θάλασσα του Ομάν. Τι είδαν οι εμπειρογνώμονες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Αποκαλυπτικοί είναι οι εμπειρογνώμονες του  πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ σχετικά με την επίθεση  που έγινε στο ιαπωνικό τάνκερ Kokura Courageous στις 13 Ιουνίου στην Θάλασσα του Ομάν. Ο Αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Σον Κίντο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο τόνισε πως «συνέλεξαν βιομετρικά στοιχεία, κυρίως δακτυλικά αποτυπώματα όπως και αποτυπώματα χεριών, τα οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποινική έρευνα κατά των ατόμων που ευθύνονται». 

Οι ειδικοί του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ παρουσίασαν επίσης θραύσματα μαγνητικής νάρκης και μαγνήτη που αφαίρεσαν από το δεξαμενόπλοιο, σημειώνοντας ότι η νάρκη αυτή φέρει εκπληκτική ομοιότητα με τις ιρανικές.

«Η μαγνητική νάρκη που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι αναγνωρίσιμη και επίσης φέρει εκπληκτική ομοιότητα με τις ιρανικές νάρκες που έχουν ήδη εκτεθεί δημοσίως στις ιρανικές στρατιωτικές παρελάσεις», σημείωσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Σον Κίντο, επικεφαλής ομάδας δυτών διάσωσης με εξειδίκευση στις εκρηκτικές ύλες της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (NAVCENT) των ΗΠΑ από τις εγκαταστάσεις της στο λιμάνι της Φουτζέιρα.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ