Vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη με αντιοξειδωτικά υλικά: χουρμάδες και γάλα καρύδας


Yλικά Συνταγής

250 γραμ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

200 γραμ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)

150 γραμ. χουρμάδες

40 γραμ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

χωνάκια παγωτού

Εκτέλεση

Για το vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις. Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.

Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.

Μόλις το μείγμα πάρει την υφή του αφράτου χτυπημένου παγωτού, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.

Για να σερβίρουμε, αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
Σερβίρουμε αυτό το υγιεινό παγωτό ιδανικά σε χωνάκια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ