Πτήση MH17: Αυτοί είναι οι τέσσερις ύποπτοι που κατηγορούνται ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος


Η πτήση MH17 καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου του 2014

Τέσσερις ύποπτοι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014, σε μία δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο Μάρτιο στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι οικογένειες των θυμάτων.

Τα ονόματα των τεσσάρων υπόπτων παρουσιάστηκαν από ερευνητές στους συγγενείς νωρίτερα σήμερα, ενώ έχουν συμπληρωθεί σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που το επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από εδάφη που ήλεγχαν φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Σιλέν Φρέντικς, της οποίας ο γιος Μπράις επέβαινε στο αεροσκάφος μαζί με τη φίλη του Ντέιζι, δήλωσε ότι η δίκη θα ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου του 2020.

Η διεθνής ομάδα, υπό την ηγεσία των Ολλανδών, που έχει επιφορτιστεί με την απόδοση ποινικών ευθυνών για την καταστροφή ενημέρωσε σήμερα τις οικογένειες των θυμάτων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει και ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Τα ολλανδικά δίκτυα RTL και NOS μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι ερευνητές επρόκειτο να αποκαλύψουν τα ονόματα μεμονωμένων υπόπτων. Το Interfax Ukraine επικαλέστηκε δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ολένα Ζερκάλ, σύμφωνα με την οποία οι εισαγγελείς θα κατονόμαζαν τέσσερις «βασικούς» υπόπτους.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι δεν εμπιστεύεται την έρευνα. «Η Ρωσία δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην έρευνα παρότι εξέφρασε ενδιαφέρον από την αρχή και προσπάθησε να συμμετάσχει», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πτήση MH17 καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου του 2014 ενώ πετούσε πάνω από εδάφη που ήλεγχαν φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ, ενώ σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

Τα περισσότερα θύματα ήταν Ολλανδοί. Η κοινή ομάδα ερευνών που συστήθηκε το 2014 από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Μαλαισία, την Ολλανδία και την Ουκρανία κατέληξε ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από ρωσικό πύραυλο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ