ΑΕΚ: “Σκληρή” ανακοίνωση. “Απόλυτα προσβλητική μεθόδευση στο θέμα της ανανέωσης Περέιρα”

Η ανανέωση της σύμβασης του Βίτορ Μέλο Περέιρα με την ΕΠΟ έφερε την αποχώρηση των συμβούλων που πρόσκεινται στην ΑΕΚ, από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Αντέδρασε επίσημα η Ένωση – “Διαδικασία που παραπέμπει σε πρακτικές τις οποίες το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε μάχη να καταργήσει” αναφέρουν οι “κιτρινόμαυροι” στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Με ανακοίνωση της, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξαπέλυσε… κεραυνούς, για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την ανανέωση της θητείας του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ με τους ίδιους οικονομικούς όρους.

Η ΑΕΚ αναφέρει πως δεν γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα να παίρνονται αποφάσεις με πραξικοπηματικό τρόπο, ενώ χαρατηρίζει την απόφαση ανανέωσης του συμβολαίου του Περέιρα ως απόλυτα προσβλητική μεθόδευση.

Επίσης, οι “κιτρινόμαυροι” αναφέρουν πως η στάση του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, παραπέμπει σε εποχές και πρακτικές, τις οποίες το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε μάχη για να καταργήσει και να ξεπεράσει.

Η ανακοίνωση των “κιτρινόμαυρων”

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ αρνείται να συμβιβαστεί και αντίθετα καταδικάζει το γεγονός ότι σε μία ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα απετράπη πραξικοπηματικά, προφανώς λόγω μη ύπαρξης πλειοψηφίας, η συζήτηση και η ψήφιση από το αρμόδιο νόμιμα εκλεγμένο σώμα ενός ζητήματος, το οποίο –σύμφωνα και με την ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ- απαιτούσε την έγκριση των μελών της.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για μια διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε παρουσία των εκπροσώπων FIFA και UEFA από τους οποίους θα περιμέναμε την προάσπιση της νομιμότητας και η οποία πάνω απ’ όλα πλήττει βάναυσα τις δημοκρατικές διαδικασίες, εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και παραπέμπει σε εποχές και πρακτικές, τις οποίες το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε μάχη για να καταργήσει και να ξεπεράσει.

Σε ένα δημοκρατικό καθεστώς είναι πρωτοφανές, επικίνδυνο και σίγουρα ανησυχητικό και για το μέλλον να χαρακτηρίζονται μη ανεξάρτητα τα μέλη ενός οργάνου που διαφώνησαν με μία παράνομη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε και κατά συνέπεια να θεωρούνται ανεξάρτητα τα μέλη που συνηγόρησαν και συνυπέγραψαν μία απόλυτα προσβλητική μεθόδευση στο θέμα της ανανέωσης με τους ίδιους οικονομικούς όρους της θητείας του κ. Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ.

Την ΑΕΚ και όσους την εκπροσωπούν δεν νομιμοποιείται κανείς να την κατηγορεί με ασόβαρα επιχειρήματα. Μετέχουμε σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες του ελληνικού ποδοσφαίρου με βασική μας αρχή την προάσπιση της νομιμότητας και μοναδικό κίνητρο τη λήψη με δημοκρατικό τρόπο αποφάσεων στην κατεύθυνση της εξέλιξης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σε καμία περίπτωση την ανοχή και τη νομιμοποίηση αδιαφανών διαδικασιών και προειλημμένων αποφάσεων. ”

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ