Τσίπρας: “Έτοιμο project ο Βοτανικός. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό”


“Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον πονάει τον Παναθηναϊκό”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας -απ” την άλλη- ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική και όχι για το “τριφύλλι”. Τι δήλωσε για τη λύση του Βοτανικού, στο γηπεδικό ζήτημα του “τριφυλλιού”.

Ο Αλέξης Τσίπρας φιλοξενήθηκε στον “αέρα” του “Sport24 Radio 103,3” και μεταξύ άλλων… αθλητικών θεμάτων, κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, για γήπεδο στον Βοτανικό (σ.σ. η Κυβέρνηση και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται πως έχουν έρθει σε σχετική συμφωνία).

«Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση.

Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος.

Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση», ανέφερε.

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου: «Θεωρώ ότι η τράπεζα επειδή ενδιαφέρεται θα συμβάλει σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει και το εμπορικό κέντρο.

Από εκεί και πέρα εγώ θα έβλεπα και το ενδεχόμενο να γίνει εκεί ένα γήπεδο για την Εθνική ομάδα και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα για να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτές οι ομάδες πρέπει να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να σταθούν ειδικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το ζητούμενο για εμένα. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να μπορούν να ξανακάνουν πορείες».

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ