Ιράν: Οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό drone


Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζεται. Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μπήκε στο νότιο Ιράν καταρρίφθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ένα επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, οι «Φρουροί της Επανάστασης» κατέρριψαν αμερικανικό «κατασκοπευτικό» τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sepah, το οποίο θεωρείται προσκείμενο σε αυτούς.

«Καταρρίφθηκε όταν εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ, στον νότο», σύμφωνα με όσα μετέδωσε η συγκεκριμένη πηγή.

Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν σταματά να κλιμακώνεται από τον Μάιο του 2018, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει μονομερώς τη χώρα του από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη διεθνή συμφωνία του 2015 που επέβαλε περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και σταδιακά επανέφερε σε ισχύ τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης που είχαν αρθεί.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ