Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και πάλι να διώξει τον πρόεδρο της Fed

Οι σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) δεν είναι και στα καλύτερά τους. Θέλει να τον καθαιρέσει.

Οι απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ προς τον επικεφαλής της Fed συνεχίζονται. Θεωρεί ότι έχει την εξουσία να τον καθαιρέσει από πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) και να τον υποβιβάσει σε απλό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές. Ωστόσο δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκιά της. Τον Οκτώβριο, υποστήριξε ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα έχει «τρελαθεί» επί των ημερών του Πάουελ.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εντεινόμενους διεθνείς και εγχώριους κινδύνους για την οικονομία μειώνοντας τα επιτόκιά της ήδη από τον επόμενο μήνα. Πάντως η Fed διατήρησε αμετάβλητο το κατευθυντήριο επιτόκιό της μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ