Aμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την κατάρριψη drone των ΗΠΑ από το Ιράν


Στα άκρα οδηγείται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης. Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters, επιβεβαίωσε την κατάρριψη αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, κατέρριψαν αμερικανικό «κατασκοπευτικό» τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη ιρανική νότια επαρχία Χουρμουζγκάν, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Sepah.
«Καταρρίφθηκε όταν εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ, στον νότο», σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο το οποίο θεωρείται προσκείμενο στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Πάντως, μιλώντας στο πρακτορείο AP, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Μπιλ Όρμπαν, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε αμερικανικό drone πάνω από το ιρανικό έδαφος».

Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν σταματά να κλιμακώνεται από τον Μάιο του 2018, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει μονομερώς τη χώρα του από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη διεθνή συμφωνία του 2015 που επέβαλε περιορισμούς στο πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και σταδιακά επανέφερε σε ισχύ τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης που είχαν αρθεί.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ