«Πώς μπορώ να βάψω τους αρμούς που βρίσκονται ανάμεσα στα πλακάκια;»


Αν θέλετε να αλλάξετε χρώμα στους αρμούς που βρίσκονται ανάμεσα στα πλακάκια σας (είτε επειδή λερώνουν, είτε απλώς επειδή βαρεθήκατε το χρώμα τους) τότε φυσικά και μπορείτε να τους βάψετε. Είναι ένας πολύ πιο οικονομικός και πολύ λιγότερο παρεμβατικός τρόπος από το να αλλάξετε ολόκληρα τα πλακάκια σας και θα δώσει στην επιφάνειά σας μια φρέσκια όψη. Η μόνη προϋπόθεση είναι τα πλακάκια σας να είναι λουστραρισμένα, διαφορετικά η πορώδης επιφάνειά τους θα απορροφήσει την μπογιά.

Στο εμπόριο θα βρείτε ειδική βαφή αρμών πλακιδίων. Επίσης κυκλοφορούν και κάποια «στυλό» βαφής που τα χρησιμοποιείτε για να εφαρμόσετε απευθείας τη βαφή στους αρμούς. Ας πάρουμε την πρώτη περίπτωση και ας δούμε πώς θα το πετύχετε.

 

Βήμα 1

Αν υπάρχουν περιοχές που τα πλακάκια είναι σπασμένα ή ο αρμός έχει αρχίσει να διαλύεται φτιάξτε ότι μπορείτε και απομακρύνετε σκόνη και μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Καθαρίστε την επιφάνεια του πατώματος ή του τοίχου σας με ένα καθαριστικό για πλακάκια ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία και η μούχλα. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του καθαριστικού, συμπεριλαμβανομένης και της ώρας που ίσως πρέπει να μείνει πάνω στα πλακάκια σας πριν το απομακρύνετε.

 

Βήμα 3

Βάλτε ταινία στα πλακάκια, εκτός και αν καθαρίζετε την μπογιά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν όχι, καλύψτε με ταινία την περίμετρο από κάθε πλακάκι αφήνοντας κενό μόνο στους αρμούς.

 

Βήμα 4

Ξεκινήστε το βάψιμο στο χρώμα που έχετε επιλέξει χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με σφουγγαράκι στο μέγεθος ακριβώς του αρμού σας. Τα πιο σκούρα χρώματα κρύβουν τους λεκέδες καλύτερα. Δουλέψτε σε μικρά κομμάτια και με μικρές ποσότητες χρώματος. Βάψτε ένα χέρι, αφήστε να στεγνώσει καλά και επαναλάβετε αν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ