Σχοινούσα: Ο “Μικρός Παράδεισος” των Κυκλάδων θα σας συναρπάσει!


Η Σχοινούσα είναι ένα πολύ µικρό νησί µε περίπου µόλις 300 κατοίκους που έχει όµως πολλούς τρόπους να κερδίσει τους επισκέπτες της και να προσελκύσει πολλούς περισσότερους! Περιγράφεται ως “Μικρός Παράδεισος” και όχι άδικα…

Ο µόνος οικισµός είναι µόλις 2 χλµ. µε τα πόδια πάνω από το µικρό λιµάνι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία µάλιστα χρόνια έχει γίνει δηµοφιλής προορισµός επωνύµων από καλλιτέχνες και επιχειρηµατίες µέχρι πολιτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνούς φήµης περιοδικό Forbes το ψήφισε ανάµεσα στα έξι µέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί στην Ελλάδα!

Τι θα δείτε και τι θα κάνετε στη Σχοινούσα

Βουτιές στις παραλίες
Οι παραλίες, και το περπάτηµα σε αυτές, είναι σχεδόν η µοναδική δραστηριότητα στο νησί, έτσι θα απολαύσετε τη θάλασσα στο έπακρο! Το νησί έχει 18 πανέµορφες παραλίες µε κρυστάλλινα νερά και µπορείτε να κολυµπήσετε µε οποιοδήποτε καιρό! Συνδυαστικά µε το µπάνιο σας µην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να θαυµάσετε τις φυσικές οµορφιές της, µε πεζοπορίες σε εκπληκτικές φυσικές διαδροµές! Υπάρχει, επίσης, µια περιήγηση µε σκάφος, για τους τεµπέληδες.

Τοπική γαστρονομία
Δοκιµάστε τα τοπικά φαγητά, γνωρίστε τα παραδοσιακά προϊόντα και οπωσδήποτε γευτείτε τη φάβα για την οποία το νησί φηµίζεται (έχει κερδίσει άλλωστε και το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονοµίας Νικόλαος Τσελεµεντές το 2012 στη Σίφνο) όπως και τα εξαιρετικά κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα (µοσχάρι, χοιρινό, κατσίκι, λαδοτύρι, ξινοµυζήθρα, κοπανιστή και αµπελοφάσουλα) τα οποία µπορεί να βρει κανείς στα τοπικά µαγαζιά και τους παραγωγούς τους. Ακόµη παράγει οπωροκηπευτικά (φασολάκια, αγγουράκια, πεπόνια, ντοµατάκια), σύκα, φραγκόσυκα, σιτάρι, κριθάρι και σταφύλια.

Αξέχαστη διασκέδαση
Θα ζήσετε αξέχαστες βραδιές αν βρεθείτε σε κάποια από τις και θα διασκεδάσετε στο έπακρο µε τα γλέντια που διοργανώνονται στο νησί. Επίσης, εµπειρία είναι να να γνωρίσετε το δεκαπενταυγουστιανό πανηγύρι της Παναγιάς της Ακαθής, αν τύχει να βρίσκεστε αυτή την περίοδο εκεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ