Enchiladas με κοτόπουλο και σως με αβοκάντο!


Αγαπάμε την μεξικάνικη κουζίνα, γι’ αυτό και κάθε φορά που βρίσκουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, ετοιμάζουμε πιάτα που μας ταξιδεύουν μέχρι το μακρινό Μεξικό!
Αυτήν τη φορά φτιάχνουμε συνταγή για enchiladas με κοτόπουλο και σως με αβοκάντο, τα οποία ψήνουμε στον φούρνο! Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά τα enchiladas, είναι τορτίγιες με γέμιση και επικάλυψη σάλτσας, τα οποία ωστόσο σε αντίθεση με τις άλλες ψήνονται στον φούρνο.

Τι θα χρειαστείς για τις enchiladas με κοτόπουλο;
Για τα enchiladas:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Poblano κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πιπέρι jalapeño κομμένο σε λεπτές φέτες
8-10 tortillas
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
2-3 φλιτζάνια τυρί τριμμένο

Προαιρετικά για το σερβίρισμα: τυρί κρέμα, γιαούρτι ή τυρί

Για τη σως με αβοκάντο:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
3/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 αβοκάντο ξεφλουδισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Χυμός από ένα λάιμ

Πώς θα φτιάξεις τις enchiladas με κοτόπουλο;
Συνταγή:
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σως με αβοκάντο: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Αργά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ξινή κρέμα, το κύμινο, το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και μεταφέρουμε το μεταφέρουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το λάιμ και τον κόλιανδρο και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια με υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
Συναρμολογούμε τα enchiladas: Ανοίγουμε την τορτίγια και απλώνουμε σε αυτή μια κουταλιά της σούπας ή δύο από τη σως με αβοκάντο. Προσθέτουμε στη συνέχεια, λίγα λαχανικά που τηγανίσαμε, το κοτόπουλο και το τυρί. Τυλίγουμε την τορτίγια και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που μας περίσσεψε.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά και τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ