Τουαλέτα: Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε χαρτιά στο κάθισμα της λεκάνης

Όλοι έχουμε βρεθεί στην δύσκολη θέση να είμαστε έξω και ξαφνικά να θέλουμε να επισκεφθούμε την τουαλέτα. Οι περισσότεροι βάζουμε χαρτί στο κάθισμα της λεκάνης πριν καθίσουμε. Πιστεύουμε πως έτσι προστατευόμαστε από τα μικρόβια και την βρωμιά. Αυτό όμως είναι ένας μύθος που δεν ισχύει.

Ειδικός αποκαλύπτει ότι αυτή μας η πράξη δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Αντιθέτως, μάλλον εκτιθέμεθα σε περισσότερα μικρόβια, σύμφωνα με το Lad Bible.

Πώς είναι όμως δυνατόν αυτό; Το χαρτί δεν είναι πιο καθαρό από την τουαλέτα;

Σύμφωνα με τον δρ. Philip Tierno: «Στην πραγματικότητα το πάνω μέρος της τουαλέτας είναι πιο καθαρό από τους νεροχύτες της κουζίνας. Όμως, αν έχεις πληγές ή εκδορές ή κάποιο τύπο ανοιχτού δέρματος, μπορεί να πάθεις μόλυνση από σταφυλόκκοκο».

Έρευνες έδειξαν ότι κάθε φορά που τραβάς το καζανάκι, βακτήρια από τις ακαθαρσίες μπορούν να βγουν στον αέρα, με μια διαδικασία που λέγεται αερόλυση, σύμφωνα με το Indy100.

Αυτό σημαίνει ότι τα βακτήρια προσγειώνονται στο χαρτί τουαλέτας, με αποτέλεσμα να εκτίθεσαι σε περισσότερα μικρόβια από ότι στην αρχή.

Μπορείς να το αποφύγεις με το να τραβάς το καζανάκι με το καπάκι κλειστό, αλλά δεν γνωρίζεις τι μπορεί να κάνουν οι άλλοι σε μια κοινόχρηστη τουαλέτα.

Έτσι λοιπόν το χαρτί μπορεί να μαζεύει μικρόβια από την τουαλέτα πριν ακόμη την χρησιμοποιήσεις εσύ.

Όμως, πριν πανικοβληθείς, σκέψου πόσες φορές έχεις αρρωστήσει από την τουαλέτα ή το χαρτί;

Ο δρ. Tierno δίνει μία και μοναδική συμβουλή: Πλύνε τα χέρια σου.

«Όσο βρώμικα και αν είναι τα χέρια σου, αν τα πλύνεις σωστά και διεξοδικά -για 20 δευτερόλεπτα, με σαπούνι και κάτω από τα νύχια- θα είσαι εντάξει. Καθάρισε την κρεμάστρα της πετσέτας, το πόμολο της πόρτας και ότι πιάνεις. Αν βρεθείς κάπου που είναι πολύ βρώμικα, μην την χρησιμοποιήσεις».

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ