Μανιφέστο Βενιζέλου για τη μεσαία τάξη


Το πολιτικό του στίγμα, λίγες μέρες μετά την οριστική ρήξη του με το Κίνημα Αλλαγής, έδωσε από το βήμα του συνεδρίου του «Κύκλου Ιδεών» για τη μεσαία τάξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης δεν είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, αλλά είναι αυτό καθ’ εαυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος. Εντύπωση προκάλεσε, εξάλλου, η εκτίμησή του ότι το πολιτικό κέντρο δεν εκφράζεται σήμερα από κάποιο κόμμα και γι’ αυτό μετεκλογικά πρέπει να υπάρξει μια νέα πολιτική δύναμη που θα το εκφράσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως το σχέδιο ανασυγκρότησης της μεσαίας τάξης δεν αρκεί απλώς να είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά «το εθνικό και κοινωνικό πρόταγμα της επόμενης δεκαετίας». Αλλά και ότι δεν αρκεί η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνον μια στρατηγική ήττα της λαϊκίστικης ανευθυνότητας. Έκανε δε λόγο για ένα στοίχημα που χάθηκε το 2015 και τώρα τίθεται με νέους όρους, καθώς μετά τις εκλογές η Ελλάδα χρειάζεται – όπως είπε ο κ. Βενιζέλος – μια εθνική προοπτική που θα φέρει νέο εθνικό και κοινωνικό αφήγημα και οδηγεί στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε επίσης για την ανάγκη αποκατάστασης του κράτους δικαίου, ενώ εκτίμησε ότι η αποκατάσταση της βλάβης που προκάλεσε – σύμφωνα με τον ίδιο – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα καθυστερήσει σημαντικά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ