Πώς είναι να σπουδάζεις σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

Ποιες είναι όμως, οι επιλογές που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι σπουδαστές στην Ελλάδα;

Κάθε γονιός αλλά και κάθε εν δυνάμει φοιτητής θέλει να γνωρίζει πως σε ό,τι αφορά στις σπουδές του, θα κάνει την καλύτερη επιλογή.

Η αλήθεια είναι όμως, πως η φοίτηση μετά το Λύκειο αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις μία δύσκολη υπόθεση που ενδέχεται να προβληματίσει τόσο τους νέους όσο και τους γονείς τους. Και αυτό διότι εν έτει 2019, οι νέοι που τελειώνουν το σχολείο καλούνται να σπουδάσουν σε μία σχολή η οποία ικανοποιεί τα «θέλω» τους και ανταποκρίνεται στις ακαδημαϊκές τους προτιμήσεις και παράλληλα, μπορεί να τους εγγυηθεί πως θα λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να είναι πρώτοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών.

Με λίγα λόγια, θέλουν να σπουδάσουν σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου!

Ποιες είναι όμως, οι επιλογές που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι σπουδαστές στην Ελλάδα; Παρά το γεγονός πως το brain drain θεωρείται μία «ανοιχτή πληγή» για τη χώρα μας, πολλοί είναι οι νέοι οι οποίοι επιλέγουν το εξωτερικό για να έχουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο σπουδών και φυσικά, να αισθάνονται πως θα μπορέσουν να βρουν εύκολα εργασία -και μάλιστα σε κάποιον από τους πλέον σύγχρονους εργασιακούς κλάδους- έπειτα από την αποφοίτησή τους.

Η επιλογή που κάνει τη διαφορά για τους Έλληνες σπουδαστές

Κάτι το οποίο όμως πολλοί αξίζει να γνωρίζουν, είναι το ότι δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν πολύ από την Ελλάδα, προκειμένου να σπουδάσουν σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης. Ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα Ίδρυμα που έχει λάβει πολλές διακρίσεις και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες νέους από την Ελλάδα και πολλά ακόμη μέρη του κόσμου. Το γεγονός ότι πληροί όλα τα κριτήρια που έχουν σημασία για την επιλογή μιας σχολής το καθιστά πράγματι ιδιαίτερα δημοφιλές στις μέρες μας: Από το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και από τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών στην άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Οι παραπάνω λόγοι βέβαια, δεν είναι οι μοναδικοί που το κάνουν να ξεχωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο και για τους Έλληνες συγκεκριμένα, το γεγονός ότι τους προσφέρει τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον που βρίσκεται εκτός Ελλάδος και το οποίο τους είναι ταυτόχρονα απίστευτα γνώριμο -αφού βρίσκεται στην κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία- τους δίνει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους σπουδαστές.

Γιατί το EUC συγκαταλέγεται στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια

Γιατί όμως, το όνομα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα καλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου; Η λίστα που απαντά στο παραπάνω ερώτημα είναι μεγάλη και έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Αρκεί να αναφέρουμε απλώς πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης και της στήριξης των φοιτητών και το μοναδικό που έλαβε «Πέντε Αστέρια» στον τομέα της Απασχολησιμότητας αποφοίτων -λόγω της σύνδεσης των προγραμμάτων σπουδών του με την αγορά εργασίας.

Η συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου με το Harvard University των ΗΠΑ δε συνιστά έναν λόγο που πολλοί νέοι οι οποίοι ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σπουδές, το επιλέγουν. Πρόκειται για μία στρατηγική συμφωνία με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στο κόσμο που κάνει το EUC να πρωτοπορεί και να «δημιουργεί» ουσιαστικά τους γιατρούς της νέας γενιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιατρική́ Σχολή́ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βραβεύτηκε με δύο πρώτα βραβεία από το «Crestron International Awards» στις κατηγορίες «Best Medical Solutions» και «Best Educational Installations».

Εξίσου σημαντική είναι, φυσικά, η πρόσφατη διεθνής επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να συμπεριληφθεί στη λίστα των 101+ καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως από τους Times Higher Education University Impact Ranking στους τομείς καινοτομίας, επιχειρηματικότητας κα υποδομών, υπερτερώντας πολλών άλλων ιστορικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Το ίδιο και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να του απονείμει έπειτα από αξιολόγηση το «HR Excellence in Research Logo», μια από τις πιο σημαντικές διακρίσεις διεθνώς, η οποία ουσιαστικά αναγνωρίζει τη συμβολή του Πανεπιστημίου στην ερευνητική αριστεία.

Η εμπειρία του να σπουδάζεις σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια

Πώς είναι, λοιπόν, το να σπουδάζει ένας νέος σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου; Αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία. Διότι οι σπουδαστές που το επιλέγουν, μαθαίνουν από καθηγητές που περιλαμβάνονται στην ελίτ της επιστημονικής κοινότητας και κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ.

Παράλληλα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Microsoft Innovation Centre, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft που μέσα σε δύο χρόνια έχει στηρίξει τη δημιουργία 120 νέων start-ups, αλλά και ένα από τα συνολικά 30 «Science Shops» που λειτουργούν στην Ευρώπη και αποτελεί ένα από́ τα μεγαλύτερα ερευνητικά́ προγράμματα της ΕΕ! Και την ίδια ώρα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 90 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών και να αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας πως το Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουν, μεριμνά για την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσής τους με την πρακτική́ άσκηση -όπως σε Πρότυπα Ιατρικά Κέντρα και διεθνείς οργανισμούς. Και με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές αποκτούν την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία και αναπτύσσουν τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες, προτού καν τελειώσουν τη σχολή τους

Αυτή είναι μία μόνο «γεύση» από τη μοναδική εμπειρία που αποτελούν για τους νέους φοιτητές οι σπουδές σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η ποιότητα, η καινοτομία και η ανάπτυξη κάνουν σίγουρα τη διαφορά και αποδεικνύουν πως σε κάποιες περιπτώσεις, οι αμέτρητες ακαδημαϊκές και επιστημονικές διακρίσεις έχουν βάση και αξία. Με την Κύπρο να συνιστά πλέον έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για σπουδές, η ύπαρξη του EUC κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Και τα καλά νέα είναι πως βρίσκεται δίπλα μας!


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ