Πάρε κόσμε. Ο… παράδεισος που υπόσχεται ο Ερντογάν για να “κρατήσει” την Πόλη


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις επαναληπτικές εκλογές, που θα αναδείξουν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, μετά την «μάχη» της 31ης Μαρτίου που ανέδειξε νικητή τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η ήττα σοκ που υπέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδήγησε σε ακύρωση του αποτελέσματος και επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις 23 Ιουνίου, με τον «σουλτάνο» να… μοιράζει λεφτά μέσω του υποψηφίου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, για να κρατήσει την Πόλη. Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συμμαχίας» -όπως ονομάστηκε το σχήμα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)- υπόσχεται στις ομιλίες αλλά και στις αφίσες του, έναν… παράδεισο για τους Κωνσταντινουπολίτες, με επιδόματα, θέσεις εργασίας και νέες παροχές.Η πρώτη ώρα δωρεάν στα δημοτικά πάρκινγκ.«Πάρε κόσμε»!

Αναλυτικά, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας εξήγγειλε:

-Έκπτωση 10% στο φυσικό αέριο.
-Επίδομα 80 λίρες (12 ευρώ) στο ηλεκτρικό ρεύμα, και 50 λίρες (7,5 ευρώ) στο φυσικό αέριο σε αυτούς που έχουν χαμηλό εισόδημα.
-Κατάργηση του προστίμου για τους οφειλέτες σε φυσικό αέριο και νερό.
-Η πρώτη ώρα δωρεάν στα δημοτικά πάρκινγκ.10 GB δωρεάν στους φοιτητές.

-Δυνατότητα κάθε χρόνο σε 25.000 οικογένειες που έχουν μέλη ΑμεΑ, να κάνουν διακοπές σε καμπ του δήμου.
-Μέχρι και 1.000 λίρες (151 ευρώ) επίδομα σε γυναίκες που κάνουν χειρονακτικές εργασίες.
-Επίδομα 8.000 λίρες (1.214 ευρώ) στα μελλόνυμφα ζευγάρια για τον γάμο τους και για την τελετή θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους αναψυχής του δήμου.
-Δωρεάν η μετακίνηση καθηγητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-Δωρεάν για όλους τους μαθητές τα μουσεία και τα δημοτικά θέατρα.
-Στους νέους που ετοιμάζονται να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια, 40 λίρες (6 ευρώ) κάθε μήνα για τις μετακινήσεις τους.
-100.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σ τα σπίτια.
-Ίδρυση κέντρου τεχνολογίας για τα λεγόμενα «μεγάλα δεδομένα» (big data) και για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.Επίδομα 8.000 λίρες (1.214 ευρώ) στα μελλόνυμφα ζευγάρια«Όλα θα γίνουν πολύ όμορφα»

Στο σύνθημα του Μπιναλί Γιλντιρίμ «Εμείς το κάναμε, θα το ξανακάνουμε», απαντά ο Εκρέμ Ιμάμογλου με την υπόσχεση πως «όλα θα γίνουν πολύ όμορφα».

Ο υποψήφιος της «Εθνικής Συμμαχίας» -όπως βαπτίστηκε το σχήμα του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)- έχει τονίσει πως η μία στις τέσσερις οικογένειες στην Τουρκία ζει κάτω από το όριο της πείνας και ότι σχεδιάζει ο δήμος να δώσει επιδόματα για να βοηθήσει τις πιο αναξιοπαθούσες από αυτές. Εξήγγειλε και αυτός ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας: 200.000 για όσους εγγραφούν στο γραφείο εύρεσης εργασίας της περιφέρειας. Επιπλέον, εξήγγειλε ότι θα δημιουργηθούν 30 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα πρασίνου στην Κωνσταντινούπολη. «Δάκτυλος» Γκιουλέν

Στις εκλογές του Μαρτίου, ο Ιμάμογλου είχε συγκεντρώσει το 48,80% των ψήφων και ο Γιλντιρίμ του AKP το 48,55%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας, που στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Μέχρι να γίνει γνωστή η απόφαση για ακύρωση των εκλογών, όλες οι άλλες προσφυγές που είχε καταθέσει το ΑΚΡ είχαν απορριφθεί από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο. Την κρίσιμη στιγμή, ωστόσο, το αίτημα του AKP έγινε δεκτό με ψήφους 7 έναντι 4. Η αιτιολογία ήταν πως η εκλογική διαδικασία αλλοιώθηκε από τους γκιουλενιστές και τους οπαδούς τους στις τάξεις του κρατικού μηχανισμού, αλλά και τη συμμετοχή σε αυτήν πολιτών που θα έπρεπε να τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, εξαιτίας της συνεργασίας τους με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ