Ο Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν μέσω… Ομάν: «Δεν θέλω πόλεμο αλλά…»

Όλο και πιο δραματικές οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στο Ιράν μέσω του Ομάν για «άμεση επίθεση».
«Δεν θέλω πόλεμο» φέρεται να διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Κάλεσε την Τεχεράνη να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.
Στον… Χαμενεΐ παρέπεμψαν οι Ιρανοί!

Επικίνδυνα παιχνίδια στον Περσικό Κόλπο, με τον Ντόναλντ Τραμπ να στέλνει τελεσίγραφο στο Ιράν, προειδοποιώντας την Τεχεράνη για άμεση επίθεση, να δίνει διαταγή για να ξεκινήσει η διαδικασία και να παίρνει την απόφασή του πίσω την ύστατη ώρα!

Η αποκάλυψη για το τελεσίγραφο του Τραμπ στο Ιράν έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των New York Times πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποφασίσει να βομβαρδίσει στόχους στο Ιράν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά την τελευταία στιγμή και παρά την κινητοποίηση, άλλαξε απόφαση!

Ιρανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, υποστήριξαν πως η Τεχεράνη έλαβε μήνυμα μέσω του Ομάν (σ.σ. στενό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή) από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το «μήνυμα» του Τραμπ προειδοποιούσε για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν!

Η επικοινωνία έγινε μετά το δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ είχε εγκρίνει βομβαρδισμό στόχων του Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής ως αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού drone.

«Στο μήνυμά του, ο Ιράν είπε πως ήταν αντίθετος με πόλεμο με το Ιράν και ήθελε να συζητήσει με την Τεχεράνη για διάφορα ζητήματα. Έδωσε λίγη ώρα για να δώσουμε την απάντησή μας αλλά η άμεση απάντηση του Ιράν ήταν πως ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θα αποφάσιζε για αυτό το θέμα» είπε Ιρανός αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, μιλώντας στο Reuters.

Δεύτερος Ιρανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι «κάναμε σαφές ότι ο ηγέτης (Χαμενεΐ) είναι αντίθετος με οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά το μήνυμα επρόκειτο να του μεταβιβαστεί για να αποφασίσει. Ωστόσο, είπαμε στον αξιωματούχο του Ομάν ότι οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν θα είχε συνέπειες στην περιοχή και διεθνώς».

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ