Ερντογάν: Ο ελληνικός Τύπος φταίει για τον “Πόντιο” Ιμάμογλου

Στον ελληνικό Τύπο έριξε τις ευθύνες για το “Πόντιος άρα Έλληνας” που “καταλόγισε” το AKP στον υποψήφιο για την Κωνσταντινούπολη Ιμάμογλου, ο Ερντογάν.

Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη ενόψει των εκλογών της Κυριακής για το Δήμο της Κωνσταντινούπολης με το κόμμα του Ερντογάν, το AKP, να χρησιμοποιεί ακόμη και χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου, του νικητή των εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Ανάμεσα σε αυτά τα χτυπήματα και η καταγωγή του Ιμάμογλου. Η αρχή έγινε με δήμαρχο συνοικίας της Κωνσταντινούπολης και μέλος του AKP που -με αφορμή δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου- τόνισε την ποντιακή καταγωγή του υποψήφιου δημάρχου, χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα» και όχι «γνήσιο Τούρκο».

Ωστόσο -όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του «Σίγμα» στην Κωνσταντινούπολη- σε διακαναλική συνέντευξή του χθες το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ή το κόμμα του που προέβαλαν την «ποντιακή» καταγωγή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, αλλά αποκλειστικά ο ελληνικός Τύπος.

«Αυτή την παρομοίωση (Πόντιος-Έλληνας) στην πραγματικότητα οι ελληνικές εφημερίδες την έκαναν. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αποφεύγοντας να πει ότι το AKP εκμεταλλεύτηκε κατά κόρον την καταγωγή του Ιμάμογλου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δέχτηκε πολλές επιθέσεις από τον δυτικό ευρωπαϊκό Τύπο για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, ανάμεσά τους και από τις ελληνικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα η μετεκλογική κατάσταση να μετατραπεί σε μία σύγκρουση νοοτροπιών -όπως είπε- στην Τουρκία.

«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου τι παρομοίωση έγινε; Πώς ασχολήθηκαν με το θέμα όλες οι ελληνικές εφημερίδες; Θυμηθείτε τι έγινε τότε… Όλα αυτά δείχνουν μια σύγκρουση νοοτροπίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, γνωρίζετε, υπήρξαν πάρα πολύ σοβαρές επιθέσεις. Ειδικά ο ελληνικός Τύπος την πήγε τη δουλειά αλλού», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για ‘παιχνίδια’ που προσπαθεί να παίξει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακρίσεις εναντίον των Ποντίων, προκειμένου ο Εκρέμ Ιμάμογλου να κερδίσει ψήφους την ερχόμενη Κυριακή, 23 Ιουνίου.

Πηγή: Με πληροφορίες από sigmalive.com

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ