Τουρκία: Οι Κούρδοι στηρίζουν τον Ιμάμογλου παρά τις εκκλήσεις Οτσαλάν


Τον Εκρέμ Ιμάμογλου θα στηρίξουν οι Κούρδοι στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη παρά τις εκκλήσεις του Οτσαλάν να παραμείνει ουδέτερο.

Το τουρκικό φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε σήμερα πως η στρατηγική του να υποστηρίξουν οι Κούρδοι την αντιπολίτευση στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει αλλάξει παρά την έκκληση της τελευταίας στιγμής από τον φυλακισμένο Kούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν προς το κόμμα να παραμείνει ουδέτερο. Τουρκία: Ο Οτσαλάν καλεί το κουρδικό κόμμα να μείνει ουδέτερο στις εκλογές…

Η συλλογική ηγεσία του HDP αναφέρει σε γραπτή δήλωση πως η δήλωση του Οτσαλάν ευθυγραμμίζεται με τη μέχρι τώρα στρατηγική του HDP και πως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να στρέψει το HDP και τον Οτσαλάν εναντίον αλλήλων.

Ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν είχε ζητήσει οι Κούρδοι να παραμείνουν ουδέτεροι στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

«Η προσέγγιση της δημοκρατικής συμμαχίας του HDP δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των τρεχουσών εκλογικών συνομιλιών. Η σημασία της δημοκρατικής συμμαχίας έγκειται στο ότι … επιμένει στην ουδέτερη θέση της στις εκλογές», αναφέρεται στη δήλωση του Οτσαλάν, η οποία φέρει ημερομηνία 18 Ιουνίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ