Κτηματολόγιο 2019: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για την Θεσσαλονίκη – Ποιους δήμους αφορά

Κτηματολόγιο: Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ξεκίνησε η ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα αφορά τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Επανομής, Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, του Καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού και Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου του Καλλικρατικού Δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 20η Ιουνίου 2019.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την συγκεκριμένη ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 3 Ιουλίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώρηση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Διευθύνσεις Γραφείων Κτηματογράφησης

Για τους ΟΤΑ Επανομής, Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου:
Οδός 25ης Μαρτίου, μεταξύ των στάσεων «Κτήμα Κώνστα» και «Σχολείου» του αστικού λεωφορείου (ισόγειο κατάστημα), Επανομή, τηλ. 23920 41931

Για τους ΟΤΑ Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου:
Μεγάλου Αλεξάνδρου 79 (ισόγειο κατάστημα), Τρίλοφος, τηλ. 23920 66175

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 08:30-16:30
και Τετάρτη 08:30-20:30


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ