Αχτσιόγλου: Επιστροφή στο παρελθόν το πρόγραμμα Μητσοτάκη


Κριτική στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε σήμερα ασκεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις πραγματικές ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών», υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ από τον Πρόεδρο του κόμματος.

Κατά την κυρία Αχτσιόγλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιππολίτευσης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με ηχηρές διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέα κενά.

«Περιέγραψε μια πολιτική φοροελαφρύνσεων για τους ισχυρούς και επιβάρυνσης της κοινωνίας και φορολογικά μέτρα που υποβοηθούν το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων της ελληνικής κοινωνίας, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον δημόσιο προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν της μνημονιακής πειθαρχίας και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους: Ένα πρόγραμμα βασισμένο στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις που σταματά τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον η κυρία Αχτσιόγλου μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη επειδή «από το πρόγραμμά του απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό. Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός τα πεπραγμένα της ΝΔ (ελλείμματα και περικοπές συντάξεων), αφετέρου τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
«Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους;», διερωτήθηκε η ίδια.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ