Κτηματολόγιο: Συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων για τον δήμο Αθηναίων


Λήγει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, η διαδικασία προανάρτησης στοιχείων κτηματολογίου για τον δήμο της Αθήνας.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Δημαρά, έως την υποβολή της κτηματολογικής βάσης δεδομένων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, από τον μελετητή, δηλαδή ως τις 23 Αυγούστου 2019, όσοι πολίτες δεν έχουν υποβάλει τα σχετικά συμπληρωματικά έγγραφα ή τις αιτήσεις διορθώσεων, θα μπορούν ατελώς να τα καταθέτουν στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης, το οποίο μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα βρίσκεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι, ενώ από την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα λειτουργεί μόνο στην οδό Πατησίων 48 στην Αθήνα.

Ακολούθως, ύστερα από επτά μήνες, θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανάρτησης, κατά την οποία θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά διορθωμένα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις, επίσης ατελώς.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστάται στους πολίτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους το ταχύτερο δυνατόν, ιδίως αυτό το διάστημα όπου η ροή των πολιτών στο γραφείο κτηματογράφησης είναι ομαλή, αποφεύγοντας καθυστερήσεις και αναμονές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ