Όλα όσα δεν γνωρίζαμε για τη Δανάη Παππά (photos)


Η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια, Δανάη Παππά, μίλησε για το ξεκίνημά της, για την απότομη αναγνωρισιμότητα και για την ανάγκη της να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. 

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα.

Από το βάθος του δωματίου ακούγεται αμυδρά ο Σπίθας, το μικρό λαμπραντόρ που υιοθέτησε πριν από μερικές εβδομάδες.

«Είναι μεγάλος αλήτης», λέει γελώντας.

«Ήταν όνειρο ζωής να έχω έναν δικό μου σκύλο. Είναι τόσο γλυκούλης. Σκεφτείτε, παρακολουθώ βιντεάκια με σκυλάκια στο Internet και συγκινούμαι».

Είναι μόλις 22 ετών. Η Δανάη Παππά, το μελαχρινό κορίτσι που γνώρισε εν μια νυκτί όλη η Ελλάδα, ως τηλεοπτική Άννα στην πετυχημένη σειρά «Το τατουάζ», συγκινείται, γελάει και είναι παθιασμένη με ό,τι καταπιάνεται.

Τα γυρίσματα του «Τατουάζ» έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

«Λάβαμε το τελευταίο επεισόδιο πριν από μερικές ημέρες και το περιμέναμε όλοι με μεγάλη αγωνία, γιατί δεν μας είχε δοθεί κανένα στοιχείο. Δεν το κρύβω ότι με συγκίνησε πολύ. Είναι ένας τέλος απρόσμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποιες ιστορίες θα έχουν happy end και κάποιες άλλες όχι. Όλα τα έχει συνδυάσει η σεναριογράφος μας, Βάνα Δημητρίου».

Η Δανάη μεγάλωσε στον Χολαργό. Από μικρή ξεκίνησε ρυθμική γυμναστική. Στην κατασκήνωση ήταν πάντα εκείνο το κορίτσι που θα δημιουργούσε τις χορογραφίες.

Υστέρα ήρθαν ο στίβος, το άλμα εις ύψος και το τριπλούν. Μέχρι την Α” Λυκείου ονειρευόταν να γίνει αρχιτέκτονας. Γρήγορα κατάλαβε ότι η πραγματική της κλίση ήταν ο χορός, η κίνηση και αυτό αποφάσισε να σπουδάσει.

Τα δύσκολα δεν την τρομάζουν. Λίγο πριν κλείσει τα 19 της χρόνια μπήκε σε ένα αεροπλάνο και προσγειώθηκε στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει μαθήματα για τρεις μήνες στο φημισμένο «Broadway Dance Center».

«Η Αμερική με έμαθε να ζω μόνη μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τον εαυτό μου. Ήταν ένα ταξίδι αυτογνωσίας το οποίο δεν αλλάζω με τίποτα. Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη πολυπολιτισμική. Γνώρισα άτομα από όλον τον κόσμο, με διαφορετικές κουλτούρες. Ωρίμασα, δυνάμωσα».

Το «Τατουάζ» ήρθε απρόσμενα στη ζωή της. Ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Ανδρέας Γεωργίου, την ανακάλυψε τυχαία μέσω Instagram, χωρίς να τη γνωρίζει προσωπικά. Η Δανάη εκείνη την εποχή μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στον χορό και φλέρταρε δειλά δειλά με την υποκριτική, παρακολουθώντας σεμινάρια του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, ενώ συνεργαζόταν με την casting director και coach ηθοποιών, Λυδία Γεωργανά.

«Είναι σχεδόν σουρεαλιστικό. Κοιτάζω το κινητό μου και βλέπω ένα μήνυμα από τον Ανδρέα. Με ρωτούσε αν είμαι ηθοποιός και αν μένω στην Ελλάδα, γιατί πίστευε ότι έχει έναν ρόλο στη νέα σειρά που ετοιμάζει ο οποίος θα μου ταίριαζε πολύ.

Έτσι μπαίνω στο αεροπλάνο και πάω στην Κύπρο για casting.

Ήταν τέσσερις σκηνές. Κάνουμε την πρώτη, κάνουμε τη δεύτερη, και μου φωνάζει:

“Ωραία, δεν θέλουμε κάτι άλλο”. Λέω από μέσα μου: “Εντάξει, με στέλνουν σπίτι μου. Λογικό”».

Η διάψευση!

Η ομάδα του «Τατουάζ» είχε μείνει ενθουσιασμένη μαζί της. Λίγα λεπτά αργότερα έλαβε την επίσημη πρόταση. Το πρώτο επεισόδιο το παρακολούθησε στο σπίτι του Ανδρέα Γεωργίου.

«Είχα πάρει αγκαλιά όλα τα μαξιλάρια του καναπέ από το άγχος μου. Με το που ακούω τη φωνή μου ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Τα έβλεπα όλα χάλια. Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου.

Στη “θητεία” μου ως αθλήτρια της ρυθμικής οφείλεται μάλλον αυτό. Αλλά σταδιακά ξεπερνούσα τους φόβους μου.

Μάθαινα πώς να γίνομαι καλύτερη και ρουφούσα σαν σφουγγάρι, δουλεύοντας με ηθοποιούς όπως η Μυρτώ Αλικάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος, η Εβελίνα Παπούλια και φυσικά με τους σκηνοθέτες της σειράς».

Όσον αφορά τα κακόβουλα σχόλια που έλαβε στις αρχές, καθώς δεν προερχόταν από κάποια σχολή υποκριτικής είπε:

«Δεν με πείραζε που το έλεγαν. Με πείραζαν όμως οι χαρακτηρισμοί. Είναι κρίμα να μη δίνεις την ευκαιρία σε ένα νέο πρόσωπο να μάθει έστω από τα λάθη του.

Είχα μια συζήτηση με έναν από τους σκηνοθέτες της σειράς, τον Κώστα Αναγνωστόπουλο.

Μου είπε: “Μη δίνεις καμία σημασία ή αν δεν μπορείς να μη δώσεις, πάρε αυτά τα σχόλια και απόδειξε τους τι μπορείς. Γιατί εγώ το ξέρω. Σε βλέπω 12 ώρες την ημέρα πώς δουλεύεις”».

Και η Δανάη το απέδειξε. Ο ρόλος της αγαπήθηκε. Και σήμερα, προτού καλά καλά ολοκληρωθεί το «Τατουάζ», ο Ανδρέας Γεωργίου της ζήτησε να παίξει και στη νέα σειρά που ετοιμάζει με τίτλο «8 λέξεις», στην οποία συμμετέχουν μεγάλα ονόματα, όπως η Πέμη Ζούνη, ο Απόστολος Γκλέτσος, η Θάλεια Ματίκα κ.ά.

Εκείνη θα ερμηνεύσει τη Ρωξάνη, μια νεαρή μητέρα.

Πώς ήταν η πρώτη φορά που την αναγνώρισαν στον δρόμο;

«Ήταν στο μετρό. Είχα επιστρέψει από τα γυρίσματα στην Κύπρο για ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Σταδιακά ερχόταν κόσμος και μου ζητούσε να βγάλουμε μαζί φωτογραφία. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ότι δημιουργείς συναισθήματα, ότι αναπτύσσεις μια σχέση με το κοινό χωρίς να σε γνωρίζει πραγματικά».

Οι ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή στη διάρκεια μιας συνέντευξης σίγουρα δεν αποτελούν το αγαπημένο της θέμα. Για εκείνη πάντως ο ιδανικός σύντροφος θα πρέπει να είναι ειλικρινής.

«Να σέβεται τη δουλειά μου. Να είναι αληθινός. Όχι άλλον να γνωρίσω στο πρώτο ραντεβού και άλλον να δω μετά από έναν χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει ούτε να προσέχει το σώμα του, ούτε να πηγαίνει γυμναστήριο, ούτε να έχει μια καλή δουλειά. Άλλα είναι τα ζητούμενα». Φέτος, θα προλάβει να κάνει και διακοπές. Μία εβδομάδα μάλιστα θα την αφιερώσει στην οικογένεια της και στον 12χρονο αδελφό της, τον οποίο υπεραγαπά.

Μεγάλη αδυναμία και η γιαγιά της, Μαρία, με την οποία συζητά ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις του «Τατουάζ».

Αυτή η ξαφνική αναγνωρισιμότητα της έφερε μόνο χαρές;

«Υπήρχε ένα διάστημα που αναρωτιόμουν αν αυτός που με πλησιάζει θέλει να γνωρίσει τη Δανάη ή αν τον ενδιαφέρει μόνο η Παππά επειδή παίζει στο “Τατουάζ”. Ένιωσα ότι χρειαζόταν να κάνω ένα φιλτράρισμα. Αλλά πάντα είμαι θετική απέναντι στους ανθρώπους…».

Πηγή: ΒΗΜΑmagazino


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ