Τα ΗΑΕ καλούν τις αεροπορικές αεροπορικές τους εταιρίες να αποφεύγουν τον Κόλπο του Ομάν

Η κατάσταση στον Κόλπο του Ομάν είναι έκρυθμη μετά την κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν με τα ΗΑΕ να λαμβάνουν μέτρα. Καλούν τις αεροπορικές αεροπορικές τους εταιρίες να αποφεύγουν την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Κόλπος του Ομάν μυρίζει… μπαρούτι και η Γενική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ (GCAA) κάλεσε τις αεροπορικές εταιρίες που είναι εγγεγραμμένες στην χώρα να αποφύγουν τις πτήσεις των αεροσκαφών τους στον εναέριο χώρο περιοχών της Μέσης Ανατολής όπου υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με σημερινές αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Την Παρασκευή, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) απαγόρευσε τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών πάνω από τις περιοχές του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν που ελέγχονται από το Ιράν, μετά την κλιμάκωση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή και τους κινδύνους από την δράση αυτή.

Οι αεροπορικές εταιρίες Emirates και Flydubaihave που έχουν τις έδρες τους στα ΗΑΕ προχώρησαν στην αναπροσαρμογή των πτητικών προγραμμάτων τους, προκειμένου να μην πετούν πάνω από τις περιοχές έντασης και στρατιωτικού ρίσκου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ