Ο Τραμπ σχεδιάζει στην Μέση Ανατολή παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μεγαλόπνοα είναι τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή. Θέλει να ιδρύσει παγκόσμιο επενδυτικό ταμείο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει την ίδρυση ενός παγκόσμιου επενδυτικού ταμείου, με στόχο την ανόρθωση της παλαιστινιακής οικονομίας, αλλά και των οικονομιών των γειτονικών αραβικών χωρών με την αξία του να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ενός εμπορικού διαδρόμου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διασύνδεση της Δυτικής Όχθης με την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και έγγραφα τα οποία επεξεργάστηκε το Reuters.

H προσέγγιση “πρώτα η οικονομία” για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα είναι δύσκολο να προωθηθεί σε μία περιοχή που εκφράζει σκεπτικισμό για το όλο εγχείρημα.

Το αναφερόμενο οικονομικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ, στην διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα, ενώ περιλαμβάνει 179 επιχειρηματικές δράσεις και δράσεις κατασκευής υποδομών, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ